Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, halkın perişan olmasına yol açan toplu taşımacılıkta yaşananlar hakkında bilgi verirken oldukça sert konuştu. Olaylar karşısında duyduğu tepkiyi dile getiren Başkan bir ara sesini yükselterek; "Herkes gözünün önüne baksın ve yaptığı işi doğru yapsın. Gaziantep'te başlatılan değişime ayak uydursun. Belediye, eski belediye değildir. Kuru gürültü ve tehditlerle bizi yıldıracağını zannedenler yanılıyorlar. Şu anda istersem, klimalı ve son model 100 otobüsü Gaziantep'e getirerek halkın hizmetine sokabilirim. Bunu yapacak paramız ve gücümüz var. Bu konuda hertürlü görüşmeyi yaptık ve cevap bekler pozisyona geldik." dedi.
Açıklamasını, "İki paket Malboro sigarasına yol veren otobüs şoförleri bugün ekmek parası peşinde" diyerek sürdüren Güzelbey, "Kurumun ön kapısından giren yeni lastiklerin arka kapıdan kaplama olarak çıktığı devir son bulmuştur. Araçların deposuna şeker atarak; tekerlekleri yol kenarındaki kaldırımlara sürterek araca zarar verme devri bitmiştir. İki paket Malbora sigarasına yol veren otobüs şoförlerinin bugün ekmek parası peşine düştüğü görülmektedir. Herkes ayağını denk alsın, işini doğru yapsın." dedi.
Gaziantep'te yaşanan toplu taşıma kriziyle ilgili yaptığı açıklamasında bu konuda hukuki sürecin başlatıldığını, üstü örtülü biçimde özel halk otobüsleri ve dolmuşçulara göndermede bulunan Güzelbey, Kevser'i de Gaziantep'te oynananan oyuna alet olmaması konusunda uyardı.Özel halk otobüsleri, dolmuşçuları, bazı plaftorm yönecileri ve sendikayı hedef alan açıklamasında, "Belediye eski belediye değil. 1.5 katrilyon borç ile devraldığımız belediyenin üzerindeki maddi yükü, son üç yılda yaptığımız çalışmalarla yarı yarıya indirdik. Kimsenin tehdit ve şantajına boyun eğecek değiliz. Herkes gözünün önüne baksın. İşini doğru yapsın. Kimsenin oyununa gelmeyiz." uyarısında bulunan Başkan, hiç bir şantaj ve tehdide boyun eğmeyeceklerini belirtti.
100 yeni otobüs için anlaşma yaptık cevap bekliyoruz...
Özel halk otobüslerinin kendilerini yenileyip klimalı araçlarla çalışmaz, dolmuşçular da et et üstüne yolcu taşımaktan vaz geçmezlerse, belediye olarak üzerlerine düşeni yapmaya kararlı olduklarını söz konusu eden Başkan Güzelbey, özellikle toplu taşıma konusunda oyuna gelmeyeceklerini, bu konuda hazırlanan tüm provakosyonları bozabilecek güçte olduklarını ifade etti. Yurt dışında yapılan görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını, istedikleri takdirde 100 yeni ve klimalı modern otobüsü halkın hizmetine sunabilecek durumda olduklarının altını çizen Güzelbey; "Acil cevap bekliyoruz. Yeterli maddi gücümüz var. Bu konuda alınması gereken her türlü tedbiri almış bulunuyoruz. Bizi oyuna getirmek isteyenler emellerine ulaşamayacaklardır. Bunun böyle olduğunu yakında anlayacaklardır. İstediğimiz anda 100 yeni otobüsü Gaziantep'e getirebiliriz." ifadelerini kullandı.
Herkes ayağını denk alsın, işini doğru yapsın.
Başkaları bu işi yaparken para kazandığını, ancak belediyenin 50 otobüsle yaptığı taşıma işinden ayda 500 milyar zarar ettiğini hatırlatan Güzelbey bu sebeple otobüsleri kiralama yoluna gidildiğini ifade etti. Yaptıkları kiralama işi sebebiyle belediyeyi yılda 6 trilyon zarardan kurtardıklarını savunan Başkan, aynı zamanda özel halk otobüslerinin 750 bin ytl'ye yükselen devir değerinin de önüne geçildiğini belirtti.
Zam sinyali verdi...
Şehir içi toplu taşımacılıkta yapılan anlaşmaya riayet etmeyen Kevser Turizm AŞ'nin uyarıldığını ve Noter kanalı ile ihtar çekilerek hukuki sürecin başlatıldığını yineleyen Güzelbey, "Gaziantep halkını cezalandırmaya, belediye hizmetlerinin küçük göstermeye kimsenin hakkı yoktur, buna da fırsat vermemiz söz konusu değildir. Görüldüğü gibi, halkımızın mağdur olmaması için derhal tedbir alınmış ve anlaşma yapılan araçlarla ücretsiz yolcu taşınması sağlanarak bu hususta oynanmak istenen oyun bozulmuştur. Gerekirse bir bu kadar aracı daha hizmete sokabiliriz. Halkın ulaşım ihtiyacını karşılamak için her türlü çareye başvurmaktan çekinmeyiz. Otobüslerin çalışabilmesi için bizden mazot desteği istenmektedir. Ne mecburiyetimiz var. Firma zarar ediyor olabilir ancak bu, şartnamenin ihlal edilmesi anlamına gelmez. Kimsenin zarar etmesine gönlümüz razı değildir. Karşılıklı oturulur, normal bir taşıma ücreti belirlenir." şeklinde konuştu.