Ligin uzun bir maraton olduğunu söyleyen Teknik Direktör Okan Buruk, "Ayaklarımızın yere basması gerekiyor, henüz yolun başındayız lig çok uzun bir maraton bunu çok iyi bilmek gerekiyor" dedi.

Şu ana kadar elde edilen 15 puanın çok önemli olduğunu vurgulayan Buruk, “Bizim yapımızda ki bir takım için şu ana kadar topladığımız puanlar çok önemli. Bu yüzden çok mutluyuz ama bu ligin devamı çok önemli bunun devamını getirmemiz gerekiyor. Artık kazanmayı ve puan toplamayı öğrendik. Bundan sonra ki haftaların bizim adımıza çok iyi olacağına inanıyorum. Takım ve oyun anlamında da iyi olacağımıza inanıyorum. Oyuncu grubuma çok güveniyorum hepsi çok iyi niyetliler, sezon başından beri hem antrenmanlarda hem de maçlarda bunları görüyorum. Ben onlara her zaman teşekkür ediyorum, çok önemli ve kişilikli oyuncularla çalışıyorum” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ GALİBİYET

Akhisar karşısında iki aşamalı maç oynadıklarını aktaran Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk, “ilk devre çok iyi oynadık ve karşısında bir gol bulduk. Daha çok gollerde bulabilirdik ikinci yarıda biraz baskı yedik. Rakibin Mehmet Akyüz hamlesi oldu Bilal Kısa’nın orta sahaya geçmesi baskıya neden oldu. Oyunun geneline baktığımızda iyi mücadele ettik, oyuncularımı başarılı buluyorum. Bu hafta bizim açımızdan üç puanı almak çok önemliydi. Bu nedenle iyi mücadele ettik, doğruları daha çok yapmaya çalıştık ama maçın içinde ikinci golü bulsaydık çok daha rahat maç biz beklerdi. İkinci golü bulamayınca rakibinde oyunu kendi sahamıza itme isteği bizi biraz zorladı. Bu önemli bir galibiyetti bunu elde eden oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

BU TAKIM BAŞARIYOR

Şehrin desteğini daha fazla arkalarında hissetmek istediklerini açıklayan Buruk, “Tribünleri daha çok doldurup ekonomik olarak daha çok büyürsek dilediğimiz gibi olanları yaparız. Gerçekten bizim takımımız ligin en genç ve en yeni takımlarından birisi. Böyle bir gerçek var ve bu gerçeklerde de maçlar kazanmak çok önemli. Bu haftalarda kazanmak çok önemli takım bunu başarıyor bu da benim için her şeyden daha da önemlidir."

ZAMAN ZAMAN YORGUNLUK OLUYOR

Tabi ki bir fark geride olan takım her zaman baskı kurmaya çalışacak ve kalenize daha çok top atacak, burada önemli olan rakibe çok daha fazla pozisyon vermemek. Son iki haftaya baktığımızda rakiplerimize çok fazla pozisyon vermedik. Tabi ki kalemize yaklaşan toplar oldu ama çok net pozisyonlar vermediğimizi düşünüyorum. İki farkı yakalamak bu maçlarda çok önemli ama şunu da unutmamak lazım, sahada çok mücadele eden ve her şeyini veren bir takım var. Birinci dakikadan doksanıncı dakikaya kadar mücadele eden takımın yorulmaları çok normal o yüzden zaman zaman yavaş davranmamız oluyor. Yorgunluk oluyor ama burada önemli olan kazanmaktır” dedi.

HER FUTBOLCU OYNAMAYA HAZIR

Aynı kadro ile üçüncü maça çıktıklarını hatırlatan Buruk, “Tabi ki ideal kadroyu yakalamak gerekiyor bunun içinde girmeler ve çıkmalar olacak. Ben şunu belirtmek istiyorum bu takımın bütün oyuncuları değerli ve hepsi de ilk onbir oyuncusu ama bazısı az bazıları çok süre alacak, zaman zaman değişimler olacak ama üç haftadır yakaladığımız bir istikrar var buna eklenen oyuncular olacak. Zaman zaman sakatlananlar olacak burada değişken bir yapı olacak ama aşağı yukarı belli bir on bir yakaladık ama diğer oyuncularımda kadroya girmeye aday çünkü hepside buna hazır” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLE AYNI GRUPTA OLMAMIZ İYİ

Ziraat Türkiye kupası maçlarında ki grubu da değerlendiren Buruk, “Sivasspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Tuzlaspor bu gruptan çıkmaya aday takımlar. Herkesin şansının olduğunu düşünüyorum. Kendi şehrimizin takımıyla eşleşmemize sevindim en azından bir deplasmana çıkmayacağız. Bu bizim adımıza çok önemli çünkü maç trafiği çok sıkışacaktı. Bu anlamda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile aynı grupta olmamız biz sevindirdi. Bu şehrin diğer temsilcisi de çok önemli ve çok iyi bir takım. Güzel bir ortamda maçlarımızın gerçekleşeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.