Ligin tabanında yangın var.. Aslında tavanında da var bu yangın ama, asıl mesele binbir emeklerle çıkılan süper ligden düşmek daha kötü..

Karabük deplasmanından getirilen galibiyetle kısmen de olsa rahatlayan kırmızı siyahlılar, alttaki takımların kazanmasıyla yine de derin bir nefes alamamıştır..

Yani eğer Karabük'ten eli boş dönülmüş olunsaydı, 13. Sıradaki Elazığ ile aynı puana sahip olacaktı. O Elazığ ki, özellikle ikinci yarıda süper çıkış yaparak inanılmaz maçlar kazandı. Son olarak Sivas deplasmanından getirdiği galibiyetle puanını 26'ya çıkarttı. İki haftadır kazanmaya başlayan Erciyes ile Galatasaray'dan beraberlik kopartan Rize tehlike sınırının üstüne çıkamadı hala.. Kayserispor ise tam ateşin ortasında..

İşte O Kayserispor ile Pazar günü karşı karşıya geleceğiz.. 16 puan ile artık düşecek takımların ilk hedefi olarak gösterilen yılların devinin bu durumlara düşmesi elbette üzücü. Ama kulübü iyi idare etmek bir yana, futbol ekibini yönetip doğruları bulma konusundaki zafiyetleri yüzünden bu durumlara gelen Kayserispor'un kurtulabilmesi için artık mucizelerin gerektiği de biliniyor..

Bu nedenle Kayserispor belki de son umut olarak Gaziantepspor maçına çıkacak. Kamil Ocak'ta kaybettiği zaman, küme düşmesi matematiksel olarak netleşmese de, kesin düştü gözüyle bakılan takımların başını çekecek ilk isim olacak..

Gaziantepspor ise, Karabük galibiyetiyle puanını 29 yaptığından altındaki takımlara oranla rahat gözükse de, henüz tehlike sınırındaki takımlar içerisinde gözüküyor.. Eğer alttaki takımlar kazanmaya devam etmese söyleyeceğim söz olamaz tabii. Ama Karabük galibiyeti olmasa, alttaki takımlar kazandığı için en sıkıntılı takımlar arasına girmemek için sebep yok çünkü..

Onun için diyorum ki, Kayserispor maçına en iyi şekilde ve en yüksek motivasyonla hazırlanmak gerekir.. Bu maçın en hassas noktası, Gaziantepspor'un galibiyeti halinde Kayserispor'un düşmesi kesinleşmiş, Kayserispor'un galibiyeti halinde ise, Gaziantepspor'un başına bela almış olacağıdır..

BÜYÜKŞEHİR DÜŞMEMELİ

Bu sezon 4 takım düşecek. Ve şu anda puan sıralamasındaki görüntü sezon sonunda böyle nihayetlenirse Büyükşehir küme düşen takımlar arasında olacak.. Ankaraspor'a karşı ikinci yarıda verilen mücadeleyi bundan sonraki maçlara yansıtması halinde Büyükşehir tehlikeden uzaklaşır. Ama daha önceki alışkanlık içine girerlerse, o zaman hiçte hoşa gitmeyecek sonuçlarla karşılaşabiliriz.

Hasan Özer ile yolların ayrılması sonrasında Mehmet Polat ve Bülent Bölükbaşı ikilisine teslim edilen Büyükşehir'in PTT 1. Liginde kalmasını istiyoruz. Onun için de herkesin el ele vererek takıma destek olmasını istiyoruz..