Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur, Suriyelilerin her sektörde olduğu gibi ayakkabı sektöründe de merdiven altı üretim yaparak esnafa büyük zarar verdiğini söyledi. Özellikle Ünaldı Cami çevresinde Suriyelilere ait çok sayıda ayakkabı atölyesi bulunduğunu belirten İbrahim Buğur, "Şikayet geliyor, gidip tespit ediyoruz o kadar. Elimizden gelen bir şey yok, elimiz kolumuz bağlı, çünkü yetkimiz yok" dedi.

SURİYELİ'LER HER YERDELER

Ayakkabı sektöründe imalat yapan Suriyeli'lerin maliye kaydı ve vergi kaydı olmadığını, esnafla haksız rekabet yaptıklarını belirten İbrahim Buğur, "İç karışıklık başladı başlayalı ilimize gelen Suriyeliler üretim yapmaya devam ediyorlar. Suriyeliler her yerde varlar, memleketin dört bir tarafında varlar, olmadıkları yer yok. Ancak kenar semtlerde çok daha fazlalar. Ünaldı Camisi ve çevresinde bir dolu ayakkabı atölyeleri var" dedi.

BİZİM ESNAFA DA SATIYORLAR

Suriyeliler ile ilgili şikayet geldiğinde gidip tespit ettiklerini ancak hiçbir şey yapamadıklarını söyleyen Buğur, "Tabi hiçbir şey olmuyor. Çünkü bizim bir yetkimiz yok.

Suriyeliler her türlü ayakkabı üretiyor ve ürettikleri ürünleri de her yere satıyorlar. Hatta bizim esnafa da satıyorlar. Esnaf alıyor tabi. Çünkü kalitesiz ama ucuz" diye konuştu.

AYAKKABI İHRACATIMIZ 100 MİLYON DOLAR

Öte yandan Gaziantep'te ayakkabı ihracatının arttığını, sektörün büyüdüğünü de ifade ederek, "Gaziantep'te sektör olarak çok güçlüyüz. Her geçen gün büyüyoruz. 10. ayın sonu itirabiyle geçtiğimiz yıla oranla 20 milyon dolar daha fazla ihracatımız var. Ayakkabı ihracatımız 100 Milyon doların üzerinde. İhracat yaptığımız ülkelerin başında Irak geliyor" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR