Her sektörde faaliyet gösteren Suriyeli esnaf, özellikle ayakkabı sektöründe önemli bir boşluğu doldurdu. Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur, Suriyeli ayakkabı üreticilerinin bayan ayakkabısı üretiminde oldukça iyi olduklarını, bu yönleriyle bizi tamamladıklarını söyledi.

100 TANE İŞYERİ VAR

İbrahim Buğur, şu anda Suriyellirle ilgili sektör olarak hiç bir sıkıntılarının olmadığını, iki, üç yıl önce kayıtsız çalışan Suriyelilerden şikayet ederken, bugün itibariylede pek kayıtsız çalışanın kalmadığını belirtti. Buğur, "Gaziantep'te ayakkabı sektöründe 100 civarında işyeri çalıştıran kayıtlı Suriyeli var. Bir sıkıntımız yok" dedi.

KATKIDA BULUNDULAR

Bayan ayakkabısı üretiminin Gaziantep'te az olduğunu, Suriyeli esnafın ise ağırlıklı olarak bayan ayakkabısı ürettiğini belirten Buğur, "Suriyeli ayakkabıcılar, bizim ayakkabıcılık sektörünü tamamladılar. Bayan ayakkabısı imalatı konusunda çok iyiler. Bayan ve çocuk ayakkabısında İzmir iddialıdır. Bizde de bayan ayakkabısı vardı ancak çok azdı. Fantazi bayan ayakkabısına Gaziantep'te bunlar katkıda bulundular. Yani bizi tamamladılar" dedi.

HEDEF MARKA ÇIKARMAK

Gaziantep'te 50-100 tane marka tescili yaptıran firma olduğunu, ancak firmaların henüz bu da benim markam diye basıp satmadığını belirten Buğur, "Genelde markalara fason çalışıyolar. Markasını tescil ettirip artık ben markamı satacağım diyen insan biraz zor bir olay. Çünkü sermaye, para olayı. Bundan sonraki hedefimiz güçlerimizi birleştirerek marka çıkarmak olmalı" dedi.
TEK SIKINTIMIZ HUZUR
Sektörün sıkıntılarının da olduğunu dile getiren Buğur, "Ancak sıkıntılarımızı devlete anlatma zamanı değil. Bizim şu anda bir tek sıkıntımız var huzur. Herşeyimizle devletimizin yanındayız" dedi. Meral KINACILAR