Ticaret Odası ile merkezi İstanbul'da bulunan İngiliz Ticaret Odası arasında mutabakat bildirisi imzalandı. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, mutabakat ile İngiltere'ye ihracatın artmasını arzuladıklarını belirterek, "Biz artık İngilizler'in ayaklarında Gaziantep ayakkabısı, saraylarında Gaziantep halıları olsun istiyoruz" dedi.

Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine; İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chiris Gaunt, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

TİCARİ İLİŞKİLER ÖNEMLİ

Törende konuşan Eyyüp Bartık, İngiltere ile Türkiye arasındaki ticaret verilerinin iyi seviyelerde olduğunu ve gelecekten umutlu olduklarını söyledi. İki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin daha fazla olması gerektiğini belirten Bartık şöyle konuştu: "Biz artık İngiliz beyefendilerinin ayakkabılarının Gaziantep ayakkabısı olmasını istiyoruz. İngiliz saraylarındaki halıların Gaziantep halısı olmasını istiyoruz. İngiliz kıyafetlerinde Gaziantep markası olmasını istiyoruz. Bunlar için gayretliyiz. Bu anlaşmanın temel mantığı da bunu kapsıyor. Umarım iyi bir iş birliği anlaşması olur. Her iki ülkeye ciddi katkısı olur. Bizim gündemimizde Gaziantep'in daha çok ihracat yapması hedefi var."

TİCARET ORTAĞI

Büyükelçi Richard Moore ise Gaziantep'te olmaktan mutlu olduğunu Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin 25 yıl önce emekleme döneminde olduğunu son yıllarda ise cazip hale geldiğini belirterek, "Göreve geldiğim günden bu yana bir çok Türk işadamıyla tanıştım. Sürekli bana, Britanyalı firmalarla çalışma ve Britanya'ya yatırım yapma mesajları verdiler. Bugün burada ile imzalayacağımız mutabakat zabtı ile ülkeler arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek adına önemli bir adım atıyoruz. Birleşik Krallık'ın bu şehir için önemli bir ticaret ortağı olması çok sevindirici. Gaziantep'in ihracat yaptığı ilk 10 ülkeden birisiyiz" diye konuştu. İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chiris Gaunt da imzalanacak mutabakat bildirisinin Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ilişkilerini geliştirmesini amaçladığını söyledi. Gaunt, bildiri sayesinde iki ülke arasındaki ticarete yeni bir dinamizm getireceğine inandığını vurguladı.

HABER MERKEZİ