Gaziantep Barosu avukatları, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepki gösterdi.

Gaziantep Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı ve baro üyesi avukatlar, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdi. Gaziantep Adliye binası önünde bir araya gelen Şarklı ve üye avukatlar, alaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

KINIYORUZ

Şarklı, "28 Kasım Cumartesi günü Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi’yi film senaryosunu aratmayacak şekilde bir pusuda yitirmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bölgede Av. Faik Candan'a, Av Medet Serhat’a ve Av. Fuat Erdoğan'a kurşun sıkan el bu kez de Tahir Elçi’yi hedef almıştır. Meslek hayatı boyunca insan hakları alanında çalışmalar yapan, bu uğurla işkence gören, cezaevinde yatan meslektaşımız Av. Tahir Elçi’yi bir suikast sonucu kaybettik. Türkiye tarihi, acıların, katliamların tarihi olarak anılır hale gelse de, getirilse de; inadına barış, inadına özgürlük, inadına demokrasi ve inadına hukukun üstünlüğü demeye devam etmeliyiz. Tahir Elçi cinayeti bu bağlamda milat olmalı,bir an önce elde edilen deliller ve aşamaları kamuoyuyla paylaşılmalı, Diyarbakır Barosu mensubu meslektaşlarımızdan ve diğer Barolardan bağımsız bir heyet oluşturularak dosyanın her aşaması bizlerle paylaşılmalıdır. Bir an önce bu katliamın sorumluları tarafsız bir soruşturmayla ortaya çıkarılmalı ve yargı önünde hesap vermelidirler. Eğer ahlaklı ve namuslu olmanın bir zerresi kaldıysa , olayda sorumluluğu bulunanları derhal istifaya çağırıyoruz. " dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT