Gaziantep Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Bektaş Şarklı'nın IŞİD'in kentte örgütlenmesi hakkında Bilgi Edinme Hakkı Yasası gereği Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı başvuruya 1 gün sonra yanıt geldi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Şarklı'ya kamu güvenliği ve devlet sırrı' diyerek konuyla ilgili bilgi vermedi. Bektaş Şarklı, "Ünaldı, Beydilli ve varoşlarda eğitim anlamında gençlerin yetiştirildiğini ve gönderildiği şeklinde bilgiler alıyorum, ama elimde ciddi, somut bir şey yok. Emniyete bilgilendirme anlamında soru yönelttim. Cevaba şaşırdım ancak ilgilenmelerine sevindim" dedi.

GAZİANTEP'TE IŞİD ÖRGÜTLENMESİ VAR MI?

Avukat Bektaş Şarklı Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden, 'Gaziantep'te Işid örgütlenmesi var mı, varsa bununla ilgili Valilik veya Emniyet müdürlüğünce yapılan herhangi bir çalışma, soruşturma olup olmadığı, ne gibi tedbirler alındığı yönünde bilgi istedi.

EMNİYET'İN CEVABI

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü 1 gün sonra Şarklı'ya konunun devlet sırrı kapsamında olduğunu belirten bir yazıyla cevap verdi. Emniyet yazısında, "Bilgi Edinme Hakkının Kullanılması ile ilgili 4982 sayılı Kanun ve Bu Kanunun Uygulanmasına ilişkin esas ve Usuller hakkındaki yönetmelik uyarınca tarafınızdan yahılan müracaat içeriğinde belirtilen konu ile ilgili emniyet müdürlüğümüzce gerekli inceleme yapılmıştır. Müracaat içeriğinde belirtilen hususlar ile ilgili olarak yapılan araştırma ve incelemede 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanununun 16. Maddesinde Açıklanması halinde devletin emniyetine, dış ilişkilerine, milli savunmasına ve milli güvenliğine açıkça zarar verecek ve niteliği itibarıyla devlet sırrı olan gizlilik dereceli bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır." hükmü bulunmaktadır. Belirtilen kanun maddesi kapsamında konu hakkında tarafınıza bilgi verilememekte olup, müdacaat içerisinde belirtilen hususlar doğrultusunda ilgili birimlerimizin çalışmaları hassasiyetle devam etmektedir" dedi.

DUYUM ALIYORUM

Bektaş Şarklı, Emniyet'e hızlı cevap verdiği için teşekkür edip tebrik ederken, "Mahallelerde eğitim çalışmaları yapıldığı şeklinde duyumlar alıyorum. Örneğin Ünaldı, Beydilli ve varoşlarda eğitim anlamında gençlerin yetiştirildiğini ve gönderildiği şeklinde bilgiler alıyorum, ama elimde ciddi, somut bir şey yok. Emniyete bilgilendirme anlamında soru yönelttim. Cevaba şaşırdım ancak ilgilenmelerine sevindim. Bununla ilgili çalışma yaptıklarını öğrenmiş oldum" dedi.

HUZURLU BİR YAŞAM İSTİYORUZ

Bu konunun devlet sırrı olmasının normal olmadığını dile getiren Şarklı, "Sınırlar delik deşik olmuş. Hepimizin ailesi var, Allah etmesin. Valilik ve emniyetin konuyla ilgili şu tedbirleri aldık diye bilgi vermelerini isterdim. Şehirde huzurlu bir yaşam sürdürmek istiyoruz" dedi. Meral KINACILAR