Gaziantep Barosu'nda staj dönemini başarıyla tamamlayan Avukat Egemen Atay, ruhsatnamesini Gaziantep Baro Başkanı Av. Ali Elibol'dan aldı. Babası Avukat Sermet Atay'ın mesleğini seçen Egemen Atay'a 'faydalı işler yapması ve ilkeleriyle hareket etmesi nasihatında bulunuldu.

Baro Başkanı Ali Elibol, önemli mesajlar verdiği törende kurallardan bahsetti. Babası gibi avukatlık mesleğini seçen Egemen Atay'a başarılar dileyen Elibol, "Ben her ruhsat verdiğimde söylüyorum. Gaziantep'te 3 Hukuk Fakültesinden mezun veriliyor. Haftada bir iki kere ruhsat verirken, bu sayı 5-6 olacak. Hukuka saygılı bir devlet için Anayasa mahkemesi kararına uyulmalı" diye konuştu .

ATAY: HUKUK KİŞİYE GÖRE DEĞİL

Avukat Sermet Atay ise 28 yıldan beri avukatlık yaptığını ve gençlerin önünün açılması gerektiğini söyledi. Atay, "Yeni gençler geliyor. Gençlerin önünü açıyoruz. Bu hem meslekte, hem siyasette geçerli. Bundan sonra inşallah bizim evladımızda bizim memleketimize faydalı bir avukat bir hukukçu ve siyasi olarak hizmet edecek. Gençler memleket için faydalı şeyler yapacaklar. Mesleği onlara devrediyoruz, yavaş yavaş emekli oluyoruz. Bir sanayici oğlunu sanayici yapabilir, ama bir hukukçu oğlunu hukukçu yapması için hukuk fakültesini bitirmesi gerekiyor. Hukukçuluk artık günümüzde insanın hem kendi hakkını koruması, hem başkalarının hakkını koruması açısından çok seviyeli bir meslek. Mesleğinin kıymetini bilen ve meslekte maddi anlamın dışında manevi olarak da yardımcı olacak girişimlerde bulunmak hukukçuların görevi olacak. Yaşadığımız bu günlerde gerçekten hukuka ihtiyaç var. Hukuk kişilerin ihtiyacına göre değil, evrensel ilkelere uygun olmalı ve elbette bu evrensel hukuk ilkelerini uygulayan hukukçular göreve gelmeli onun bunun adamı değil bu ilkeleri uygulayan hukukçular olmalı " dedi. HALUK ŞAHİN