Eurochallenge çeyrek final ilk maçında kendi evinde Mins ile karşılaşan Royal Halı Gaziantep 20 sayı geriye düştüğü karşılaşmadan 59-58 galibiyetle ayrıldı. Karataş Kapalı Spor Salonu’nu dolduran taraftarlarıyla çoşan eflatun-sarılı ekipte Domen Lorbek 15 sayı, Barış Ermiş 13 sayı ile maçın kahramanı oldular.

Royal Halı Gaziantep büyük bölümünü çok kötü oynadığı, 21 sayıya kadar geri düştüğü maçın son periyodundaki 20-9’luk skor ve müthiş bir finişle (son periyod 20-9) Minsk’i 59-58 yenerek 1-0 öne geçti. Royal’in yarı finale kalması için bir galibiyet daha alması gerekiyor.

Unutulmaz final periyodunda savunma gayreti, Barış Ermiş’in kötü oynadığı dakikalardan sonra kendini bulması önemliydi ancak Can Uğur Öğüt gerek topa yaptığı baskı, gerekse kritik üçlüğü ile bu galibiyette kaykı sıralaması yapmak gerekirse “1” numaraydı.

Royal maça çok kötü başladı ve 3 dakika içinde 7-0 geri düştü. Fark giderek açılırken Tsomoki Minsk’in 18-10 önde bitirdiği ilk çeyrekte Mikko Koivisto’nun üç 3’lüğü dışında tek sayıyı serbest atıştan Borovnjak attı.İkinci çeyreğin başında da Royal her türlü denemeye rağmen momentumu değiştiremedi ve boyalı alana gömülen rakibi karşısında ilk iki sayılık isabeti maçın 13. dakikasında Barış Ermiş ile buldu. Fark 21 sayıya kadar çıktıktan sonra temsilcimiz daha sert savunma yapmaya başlayıp skoru olmasa da oyunu dengeledi. Çeyreğin bitimine 3 saniye kala takım faul sayımız dolmamışken yapmadığımız faul, üçlük sırasında Barış Ermiş’ten geldi ve ilk yarı serbest atışlarla 38-23 Tsomoki Minsk’in galibiyetiyle geçildi.

Son birbuçuk dakikaya girilirken Uğur Can Öğüt’ün üçlüğü ile skor 55-56 oldu. 43 saniye kala Barış Ermiş üçlükle skoru 58-56’ya getirdi. Brazelton 30 saniye kala skoru eşitledi: 58-58. Royal hücumunda Barış’ın atışından sonra 7 saniye kala top bizde kaldı. 4.3 saniye kala Lorbek erken penetre etti, faul sonrası çizgiye gidip ilkini attı, ikincisini kaçırdı (iyi ki de kaçırdı, Minsk’in molası vardı). Minsk ribaund sonrası orta sahadan üçlük denedi, blok geldi: 59-58 Royal’de Oliver Stevic 8 sayı, 16 ribaund, Barış Ermiş 13 sayı, 7 asist, Domen Lorbek 15 sayı, 3 ribaund, istatistiklerin değil maçın kahramanı Can Uğur Öğüt 3 sayı, 2 ribaundla oynadı.

Mink’in sayı lideri Keith Benson JR (17.7) sakatlığı nedeniyle oynamadı, Branko Mirkovic 19 sayıyla takımının skoreri oldu.

SPOR SERVİSİ