Maliye Bakanı ve Ak Parti Gaziantep 1'inci sıra milletvekili adayı Mehmet Şimşek, Gaziantep'i Avrupa'nın sanayi üssü yapacaklarını müjdeledi.

Şimşek, "Amanos Dağları'nı deleceğiz, İskenderun Limanını 163 km daha yakınlaştıracağız. Bu liman sayesinde daha hızlı erişim ile Gaziantep'i Avrupa'nın üretim ve ticaret üssü yapacağız" şeklinde konuştu. Bakan Şimşek ticaretin hareketlendiği bir şehirde iş-aş sorununun daha hızlı çözüleceğini hatırlatarak, Amanos Projesi ile Gaziantep'in ticaret hacmini artıracaklarını ifade etti.

BÜROKRATLAR GELİYOR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomi bürokratlarını Gaziantep'e davet etti. Şehrin sorunlarını düzenlenecek ekonomi forumunda yerinde çözmeyi hedefleyen Bakan Şimşek, Gaziantep için bir ilki gerçekleştirmiş olacak. 26 Mayıs tarihinde Maliye ve Ekonomi Bakanlıkları başta olmak üzere pek çok bakanlığın üst düzey bürokratları Gaziantep'te düzenlenecek foruma katılarak iş dünyasının sorunlarını yerinde dinleyecek.

VARLIĞIMIZI HİSSETTİRECEĞİZ

Bakan Şimşek, "Gaziantep en önemli sanayi şehirlerimizdendir. Bu kentin tüm sorunları zamana bırakılmayacak kadar mühimdir ve bizim meselemizdir, sahipleniyoruz. Tüm bürokratlarımızı inşallah iş dünyamız ile bir araya getireceğiz. En önemli hedefimiz bu buluşmaları fırsat buldukça gerçekleştirerek, Gaziantep'in sorunlarına çözüm üretmek. Varlığımızı bu şehre güçlü bir şekilde hissettireceğiz." diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT