Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleştirilen Erkek Salon Hokeyi Avrupa Şampiyon Kulüpler Salon Hokey Şampiyonası'nda Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı dördüncü kez Avrupa Şampiyonluğunu kazanırken gelecek sezon ülkemizi Trophy liginde temsil edecek.

Gaziantep’e dönen şampiyon kafileyi havaalanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Polisgücü yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda taraftar karşıladı.

1-036.jpg

HEPSİ VATANSEVER

Gaziantep Polisgücü’nün Avrupa ve Dünya’da destan yazmaya devam ettiğini söyleyen kulüp başkanı Mehmet Kaplan, “Bu çocukların maçlara çıkarken verdikleri özveri, azimleri, çalışkanlıkları ve hırslarını bütün Gaziantep halkının görmesini ve canlı izlemelerini isterdim. Sporcularımız o kadar vatan severler ki her attıkları golün ardından sevinçlerini asker selamı vererek kutladılar. Bizim katılığımız turnuva Challenge 1 Avrupa’da üst düzey takımların mücadele ettiği bir ligdir ve bu ligde bırakın yükselmeyi kalıcı olmak bile bizim adımıza çok önemliydi ama bu aslan parçaları, Gaziantep’in kendi çocuklarıdır. Bunlar Karşıyaka’nın, Çıksorut’un, Düztepe’nin, Hoşgör’ün çocuklarıdır. Bu aslanlarımıza imkanlar verildiği zaman neler başaracaklarını gösterdiler” dedi.

AVRUPA’NIN EN ÜST LİGİ

Challenge 1’de çok zorlu maçlar oynadıklarını aktaran Kaplan, “İlk iki maçımızı kazandıktan sonra üçüncü maçımızda berabere kaldık ve çapraz eşleşmenin neticesinde Ukrayna ekibiyle karşılaştık ve Ukrayna salon hokeyinde oldukça başarılı bir ülke ve biz onları farklı bir skorla yenerek Challenge 1’de şampiyon oldular. Bundan sonra ki maçlarımızı Trophy liginde ülkemizi temsil edeceğiz ki bu lig Avrupa’nın en üst ligi oluyor. Bu şampiyonluğun ardından sorumluluğumuz ve yükümüz daha da ağırlaştı ama ben inanıyorum ki bu çocukların yanında olduğu sürece ve destek verildiği sürece bu çocukların başaramayacağı bir iş yoktur” dedi.

3-030.jpg

DEVAMI GELECEK

Şampiyona boyunca birçok kesimden destek mesajları aldıklarını kaydeden Kaplan, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin hanımefendi olmak üzere, emniyet müdürümüz bizleri aradı. Sürekli bizlerin durumlarını sordular. Uçaktan İstanbul’a iner inmez İstanbul emniyet müdürümüz sürekli bizlerle ilgilendiler ve sporcularımız ile teknik ekibimizi onurlandırdılar. Emniyet genel müdürümüz bizi aradı ve tebrik etmesi bizleri son derece gururlandırdı. Sizler hem ülkemizi hem de Polis teşkilatını en güzel şekilde temsil ettiniz İnşallah bunların devamı gelecek ve bizlerde sizlerin yanınızdayız, dedi. Ben de gerçekten çok gururlu ve mutluyum” dedi.

RAKİPLERİ EZBERLETTİ

Uzun zamandan bu yana takımı çok iyi hazırlayan teknik direktör Yusuf Kasım’ın büyük emeklerinin olduğunu aktaran Kaplan, “Sporcularımızı hazırlamakla yetinmedi ve aynı zamanda çok iyi motive etti. Yatarak görev yapmadı şampiyonaya hazırlanırken günlerinin her dakikasını rakipleri oyunculara izlettirerek adeta onları ezberletti kendisine de teşekkür ediyorum ve bu takım üzerinde büyük katkı sunuyor. Gerçeğe bakıldığında teknik olarak Avrupa’dakilerin çok gerisindeler ama bu çocuklar yüreklerini ortaya koyarak mücadele ettikleri zaman hiçbir zorluk yaşamıyorlar ve bunlara şahit olduk” dedi.

TROPHY’DE ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Gelecek sene ki hedeflerinin bu defa da Trophy şampiyonluğu olduğunu aktaran Kaplan, “Artık bu da bizim açımızdan muhteşem bir durum olacak, Allah’ın izniyle bunu da başaracak yetenekleri sporcularımızda görüyorum. Bundan sonra ki turnuvalara daha iyi hazırlanarak o ligde de kalıcı değil favori ve şampiyon olacağız. Bize bu turnuva öncesi tesislerin kapısını açıp kamp yapmamızı sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz sayın Ökkeş Demir’e de çok teşekkür ediyorum, bundan sonra daha da başarılı olmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

YUSUF KASIM “BİZİ AVRUPA DAHA ÇOK TANIYOR”

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını aktaran Gaziantep Polisgücü Teknik Direktörü Yusuf Kasım, “Son zamanlarda bizler gittiğimiz Avrupa şampiyonluğunun kamplarını TOHM tesislerinde yapıyoruz ki orası da bize uğurlu geliyor ve orada ki Hakan Keskin ve Fevzi Sızık müdürlerimizin yanı sıra bütün çalışanlarına teşekkür ederiz. Bizlerle birebir ilgileniyorlar. Tabi bu zor bir turnuvaydı Challenge 1’de yarışmak ve mücadele etmek kolay değildi. 2016 – 2017 sezonunda Türkiye şampiyonu olduk ve neticesinde ülkemizi Avrupa’da temsil etme hakkı kazandık. Challenge 1’de şampiyon olduk ve 2017 – 2018 sezonunda da şampiyon olduk ve bu defa da ülkemizi Trophy liginde mücadele etme hakkına sahip olduk. Oldukça güçlü ülkelerin olduğu mücadele ederek şampiyon olduk. Ne yazık ki Polisgücü’nün Türkiye’de değil de Avrupa’da daha çok tanındığını gördük, kura çekiminde bizimle hiçbir takımın eşleşmek istemediğine şahit olduk. Tabi orada insanlar bizim kulübümüze saygı gösteriyorlar ama bizim ülkemizde bu ilgi ve alakayı görmek istiyoruz. İl Emniyet Müdürümüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüm ile başkanımız bizlere destek veriyor sürekli yanımızdalar ama belli bir nokta da iş farklı noktalara geliyor. Bu iş çiçeği ver hadi güle güle demekle olmuyor. Mehmet Kaplan başkanımızın bu işte tek başına olmaması lazım, sadece Gaziantep’in değil tüm ülkenin Polisgücü’ne sahip çıkması lazım. Her golden sonra sporcularımız asker selamı çakıyorsa biz bir sinyal gönderiyoruz. Afrin’de ki şehitlerimize hediyemiz olsun. İnanın ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz ve bu şampiyonluk onlara hediye olsun. Önemli bir şampiyonluk kazandık İnşallah devamı gelir. Sabır, sevgi ve saygının olduğu her yerde başarıda gelir” diye konuştu.

2-035.jpg

ÖKKEŞ DEMİR “ONLARIN YANINDAYIZ”

Polisgücü’nün Challenge 1’de ki şampiyonluğunu kutlayan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Kulüp başkanı Sayın Mehmet Kaplan bu ülkede rol model bir insan. Her kesin spordan kaçtığı bir dönemde kendisi maddi ve manevi her türlü desteği veriyor ve öyle kahramanlar yetiştirdi ki hepsini yürekten kutluyorum. Gaziantep gastronomi, kültürel zenginliği olan bir şehir ama Polisgücü’nün elde ettiği başarı bu şehri Dünyaya tanıtıyor ve son dönemlerde ülkemizin yaşadığı durumdan dolayı bir nebze olsun moral oldu. Biz her zaman onların yanındayız” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU