Kharkiv Turizm Uygulama Oteli Öğrencileri ve Otel Yöneticileri ikinci kez Gaziantep’e deneyim kazanmak için geldiler.

Gaziantep ve Kharkiv Kardeş Şehir İlişkileri kapsamında, Ukrayna’nın Kharkiv Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü öğrencileri ve Kharkiv’de bulunan Aurora Hotel’in yetkilileri tarih ve turizmdeki başarısı ile ünlenen Gaziantep’teki 4 ve 5 yıldızlı otellerde staj imkânı bularak, farklı bir kültürü farklı bir coğrafyada ve farklı bir işletmede yaşayarak kendilerini geliştirme fırsatı elde ettiler. Gaziantep’i tanımak ve staj yapmak üzere kente gelen Kharkiv’liler programları kapsamında Rumkale ve Zeugma Mozaik Müzesini de gezme fırsatı buldular. Özellikle Rumkale’yi çok merak eden Kharkiv’liler, Fırat isminin kendilerini heyecanlanmaya yettiğini, buraya gelmeden önce Rumkale’yi mutlaka görmek istediklerini belirterek, bu buluşmayı düzenleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Heyete liderlik eden Ukrayna Kharkiv Belediyesi Dış İlişkiler Yetkilisi Konstantin Kudriavtsev, “Bu projeyi Gaziantep’te ikinci kez hayata geçirdik, bize bu imkânı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’e sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.” dedi. Stajlarını başarı ile tamamlayan Kharkiv Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü öğrencileri, Mariia Maiboroda, Alina Pavlova, Ganna Tsapenko, Ielyzaveta Alieksieieva ve Vadym Kovalenko katılım sertifikalarını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Alaattin Salıcı’dan aldılar.

ALDIKLARINI AKTARACAKLAR

Gaziantep’ten ayrılacakları için çok üzgün olduğunu belirten konuk ekip üyeleri kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan son derece mutlu olduklarını ifade ettiler. Otellerde yaptıkları stajın hem kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağını hem de yurt dışı tecrübelerinin artmasından dolayı bu programdan kazanımlarının son derece yüksek olduğunu belirten Kharkivli öğrenciler, bu projenin sürdürülebilir olmasını arzu ettiklerini, bu süreçte ellerinden gelen her türlü desteği şahsen vermeye hazır olduklarını dile getirdiler.

HABER MERKEZİ