Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı transfer dönemini boş geçirmiyor. Paul Harris ve Higgns ile takımın gücüne güç katan mor-sarılılar şimdide Avrupa’da ses getirecek bir oyuncunun peşinde.

Royal Halı Gaziantep Kulübü Genel Menejeri Boray Dai Avrupa’da önemli bir kariyere sahip çok iyi bir oyun kurucu ile ilgilendiklerini ve önümüzdeki hafta bir pürüz çıkmaması halinde masaya oturacaklarını ifade etti. Bu transfer ile birlikte Avrupa’nın konuşacağı bir takım olacaklarını söyledi. Son iki sezondur play-off kapısından döndüklerini ancak bu sezon bu hedeflerine ulaşarak Euroleague’yi hedeflediklerini belirten Dai: “ Adım adım büyümeyi hedefliyoruz. iki senedir play-off’un kapısından dönüyoruz. Hedefimiz öncelikle play-off. Bu doğrultuda hocamızın işaret ettiği oyuncuları takıma katmak için çaba gösteriyoruz. Avrupa çapında oyuncularla ilgileniyoruz. Onlarda bizi tercih ediyorlar. Geçtiğimiz sezon Eurochallenge’de mücadele etmemiz oyuncuların bize gelmesini etkileyen unsurların başında geliyor. Ancak oyuncularda şimdi gideceği takımları araştırıyorlar ve sorunsuz kulüpleri tercih ediyorlar. Biz de tercih edilenler arasındayız. Ve her oyuncu bize gelmek istiyor” dedi.

KARAKTERLİ OYUNCULARLA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Oyuncularda yetenekten çok karaktere önem verdiklerini belirten Dai: “ Düzgün ve karakterli oyuncularla çalışmak istiyoruz. Takımın kimyasını bozmayacak ve birlik beraberliği daha da pekişterecek sahada yüreğiyle oynayacak oyuncularla yola çıkmak istiyoruz. Yeni sezonda önemli işler yapacağımızı umuyorum. “ dedi.

STELİC VE BROVJNİJAK OYUN KURUCUYA BAĞLI

Royal Halı Gaziantep’te geçtiğimiz sezon önemli işler yapan pota altı ikilisi Stelic ve Brovjnijak ile yola devam edilip edilmeyeceği oyun kurucu transferinden sonra netlik kazanacağını belirten Dai: “ Bu ikili geçen sezon hem ligde hem Eurochallenge’de bize önemli katkıları oldu. Şu an için bir görüşmemiz olmadı ancak önümüzdeki hafta oyun kurucu transferinden sonra mevcut kadroda bulunan tüm oyuncularla hocamızın isteği doğrultusunda oturup konuşacağız” şeklinde konuştu.

ALİ BUDAK