Türk hokeyinin son yıllarda hızla gelişmesinde önemli katkılar sunan federasyon başkanı Sadık Karakan, devrim niteliğinde gelişmelerin olduğunu söyledi. Avrupa’da elde ettikleri başarılarla birçok ülkenin kendilerine gıpta ettiğini belirten Karakan, Türk hokeyinin önünün açıldığını söyledi.

İSMİ BİLİNMİYORDU

Son iki yılda inanılmaz başarı gösterdiklerini aktaran Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, “Avrupalı hokey camiasına parmak ısırttık. Hokey sporunun 4-5 yıl öncesine kadar ismi bile bilinmiyordu. Önceden hokey deyince insanlar 'Hokey ne, tenis gibi bir şey mi?' diye soruyorlardı. Ama artık böyle bir sorun yok. Artık bilinip sevilen bir spor dalımız var" dedi.

BAŞARIMIZ DİKKAT ÇEKİYOR

Birçok projeler hazırlayarak göreve geldiklerini açıklayan Karakan, “bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeler yaparak hokeyin müfredata dahil edilmesini sağladık, üniversiteler arasında turnuvalar düzenlenir hale geldi. “Bu çalışmalar bize iki açıdan ciddi katkı sağladı. Birincisi yeni sporcular yetiştirmiş olduk, ikincisi ise hokeyi tanıtma ve sevdirme imkanı yakaladık. Ayrıca dünyanın uzman antrenörlerini Türkiye'ye getirip kendi antrenörlerimizi eğittik. Yani gelişim ve eğitimi paralel götürdük. Bu başarımız dünya spor camiasının da dikkatini çekiyor. Son iki yılda inanılmaz başarı gösterdik. Avrupa Hokey Federasyonu temsilcileri 'Size ne oldu böyle?' diye sorup duruyor. Sürekli olarak 'Türkiye'de neler oluyor?' diye soruyorlar. Bir anlamda Avrupalılara parmak ısırtıyoruz. Çünkü biz onların 100 yılda kat ettiği aşamaları 5 yılda kaydettik. Mesela 2 yılda 2 bin civarında olan lisanslı sporcu sayımız 10 bini aştı” dedi.

REKABET ARTTI

Türkiye'de hokeyin sürekli gelişen bir branş olduğunu aktaran Karakan, “bundan sonraki çalışmalar daha kolay hayata geçirilebilecek bu sayede de gelişimin hızlanacak. İkinci lig müsabakaları oynanıyor. Bu tür organizasyonlarda daha önceden şampiyon olacak takım daha maçlar başlarken kendini belli ederdi. Favori görülen takım, rakiplerine 20'şer gol atar, açık arayla kupayı kaldırırdı. Ama bu sene gördük ki her maç kıran kırana geçti ve sürpriz sonuçlarla karşı karşıya kaldık. Bu da bize hokeydeki rekabetin ve kalitenin arttığını gösteriyor” şeklinde konuştu.