Türkiye Basketbol 1.Ligi’nde deplasmanda Eskişehir basket ile karşı karşıya gelen

Royal Halı Gaziantep salondan 92-81

ayrılarak play-off hedefine veda etti.

İlk dakikalar başabaş geçti, NSK Eskişehir Basket savunmanın önünde gedik verince 8. dakikada Royal Halı Gaziantep 19-14 öne geçti. NSK Eskişehir Basket fazla oyuncu değiştirmeden oynarken, Royal Halı ilk çeyrekte benchi de kullanarak diri kalmayı planladı. NSK Eskişehir Basket son bölümde birebirlerle çembere giderek eşitliği sağladı: 21-21.

Marcus Haislip’in post-up’larına double team getirerek önlem alan Royal Halı ikinci çeyreğin 4. dakikasını 30-25 önde geçti. İyi savunmaya devam eden ve rakibinin tempo yapmasına olanak vermeyen Royal Halı 7. dakikada farkı 8 sayıya (41-33) çıkardı, 8. dakikada fark ilk kez çift hanelere (44-33) çıktı. İlk yarıyı Royal Halı Gaziantep 44-37 önde tamamladı. Royal Halı asistte 11-6, ribaundda 18-13 üstünlük sağladı.

NSK Eskişehir Basket üçüncü periyoda alan savunması ve Marcus Haislip’i dışarıda topla buluşturma düşüncesiyle başladı. Haislip’ten gelen sayılarla NSK Eskişehir Basket 2 dakika içinde tamamı Ha

islip’ten gelen sayılarla 8-3’lük seri yakaladı ve farkı 2 sayıya (47-45) çekti. Çeyreğin 3. dakikasında Jared Homan 4 faulle kenara gitti. Homan’ın yerine oyuna giren Brackings’ten gelen iki üçlükle 6. dakikada skor eşitlendi: 54-54. Periyodun sonunda sakatlanan Jerome Randle’ın yerine Buğrahan Tuncer oyuna girdi, Royal Halı Gaziantep rakibinin boyalı alan savunmasındaki zaafları kullanarak son periyoda 67-61 önde başladı. Bitime 07:40 kala Buğrahan Tuncer’in üçlüğü ile NSK Eskişehir Basket 71-70 öne geçti. 2 dakika kala NSK Eskişehir Basket farkı 7 sayıya (83-76) çıkardı. Son bölümde NSK Eskişehir Basket savunmasını sertleştirdi, bu arada Royal Halı Gaziantep koçu Jure Zdovc hakemlere itiraz ederken bir teknik faul aldı. NSK Eskişehir Basket son periyodu kötü oynayan Royal Hal’yı 92-81 mağlup etmeyi başardı.

HERŞEYİ DENEDİK

Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc Eskişehir Basket takımının antrenörü Greenberg’i tebrik etti. Rakibin maçın sonunda daha iyi olduğunu dile getiren Zdovc, “Bu tarz bir maç bekliyorduk. Her şeyi yaptık ve sonuna kadar mücadele ettik. Fakat bir noktadan sonra kilitlendik. 92 sayı atan bir takımı bir yerden sonra durdurmaya çözüm bulamadık. Önümüzdeki maça hazırlanacağız” diye konuştu.

TRİBÜNLER DOLDU

Eskişehir Basket’in maçlarını oynadığı 5 bin 500 kişilik maçın başlamasına 10 dakika kalasıya tıka basa doldu. Maç esnasında büyük baskı oluşturan kırmızı-siyahlı taraftarlar son ana kadar takımlarını desteklediler.

ZDOVCH’A TEKNİK

Eskişehir Basket ile Royal Halı arasında oynanan maç büyük bir çekişmeye sahne olurkan Zdovch maçın ikinci yarısında hakemlerin verdiği bir karara tepki verince teknik yedi.

Zdovch’la birlikte tüm bencinde hakeme yoğun itirazları sonrası belkide maçın kopma noktası diyebileceğimiz bir anda yenilen teknikle birlikte Eskişehir Basket maçti llk kez hem öne geçti hem de 5 sayılık farkıda yakalamış oldu.

PONPON KIZLAR

Eskişehir Basket ile Royal arasında oynanan maçta ponpon kızlar yaptıkları dans gösterileriyle tribünde maçı izlemeye gelen taraftarları adeta büyüledi.

DAİ: ÜZGÜNÜZ

Royal Halı Basketbol genel menejeri Boray Dai kazanmaları gereken bir maçtan mağlup ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyledi. İyi bir takımın yanı sıra müthiş bir taraftar baskısı altında maç oynadıklarını belirten Dai; “ Maçın son periyodunda istediğimiz oyunu sahada ortaya koyamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu” dedi.

HARRiS’E ÖZEL PROGRAM

Eskişehir Basket’in son haftalardaki formda ismi Harris maçın ilk 5 dakikalık bölümü içerisinde kenarda kondisyonerler tarafından sakatlanmaması için özel program uygulandı. Maça kenardan dahil olan Harris 19 sayı ile müsabakayı tamamladı.

ALTAN'DAN 3 SAYI

Mor-sarılı ekibin genç yeteneği Altan Erol Eskişehir ile oynayacakları maça kondisyon aletleriyle kendisini böyle hazırladı. Altan Erol oyunda kaldığı süre boyunca 3 sayı ile takımına katkı sağladı.

HIGGINS KAYIP

Royal Halı’nın oynadığı tüm maçlarda sayı yükünü çeken Higgins Eskişehir Basket karşısında bekleneni veremedi ve müsabakayı 12 sayı ile tamamladı.