Avan, ek zam istediklerini belirterek, “Şu anda yapılan zamlar sürdürülemez bir noktaya doğru gidiyor” dedi.

BİR ALDATMACA VAR

Enflasyona inanmadıklarını, enflasyon sepetinde en düşüğün bulunmaya çalışıldığını ileri süren Bekir Avan, “Burada bir aldatmaca var. Rakamlarla oynanıyor, enflasyon sepetinde en düşüğünü bulmaya çalışıyorlar. Zorlamayla enflasyonu düşürüyorlar. Diğer taraftan memur yıllardır büyümeden ve refahtan pay almadı. Tüm bunlarla beraber baktığımız zaman alım gücümüz yerlerde geziyor” diye konuştu.

EK ZAM İSTİYORUZ

‘Memur zammıyla asgari ücreti kıyasladığımızda en düşük dereceli devlet memurunun maaşı asgari ücretin her zaman iki katı olurdu’ diyen Avan şunları söyledi:”En düşük öğretmen maaşı ise asgari ücretin ortalama 2.5 katı olurdu. Sadece bunlar üzerinden baktığımızda bu zamlarla memurun maaşı memurun geçimi sürdürülebilir değil. Biz ek zam istiyoruz. Verilen 10.67, enflasyon farkıyla. Memurların zammı zaman içerisinde asgari ücrete denk gelecek. Bu da yapılan zamların inandırıcı olmadığını enflasyonun inandırıcı olmadığını, herşeyin bir makyajdan ibaret olduğunu gösteriyor.”

KAYBIMIZ YÜZDE 10

Öğretmenlerin 30 yılda asgari ücrete, altına, dolara karşı alım gücünün düştüğünü, buna Gaziantep gibi bir çok ilde hayat pahalılığı da eklenince, bunun sürdürülebilir olmadığını söyleyen Avan, “Mart ayından itibaren bütün memurlar yüzde 15’lik sonra yüzde 20’lik vergi dilimine girmekte. Daha önceki yıllarda memurlar aralıkta vergi dilimine giriyordu. Zamların göstermelik olduğunu memurlar önümüzdeki süreçte yaşayacak. Memur maaşlarının en yükseği gösteriliyor. Hepsi göz boyama, makyaj. Memur geçinemiyor. Verilen zamlar yeterli değil. Ek zam istiyoruz. Aralık kasım ayından itibaren yüzde 26 zam yapılması gerekiyordu. 2018 yılının kaybı yüzde 10” şeklinde konuştu.