Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri tarafından ‘Atölye Çalışmaları’ kapsamında ortaya koydukları eserler müzik eşliğinde sergilendi.
HKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Sergi Salonu’ndaki sergi açılışına; Şehitkamil Kaymakamı Sayın Mehmet Aydın, ÇEKÜL Vakfı Bölge Temsilcisi Zafer Okuducu, Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü Mimarları, Gaziantep’teki tanınmış mimarlar, Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erkin Erten ve Bölüm Öğretim Üyeleri, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Esra Demircioğlu ve Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Rifat Çelebi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanları, bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilerin sergiledikleri eserlerin ‘Atölye Çalışmaları’ kapsamında gerçekleştirildiğini söyleyen GSMF Dekanı Prof. Dr. H. Rifat Çelebi, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin dönem içi çalışmaları ve projelerinden oluşan sergiye hepiniz hoş geldiniz. Proje sergisi, Mimarlık ve İç Mimarlık - Çevre Tasarımı Bölümü lisans öğrencileri tarafından yapılan çalışmaların, yerel ve bölgesel düzeyde tanıtılması ve yenilikçi uygulanabilir projelerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Yapılan bu aktivite aracılığıyla, mekân tasarımı, üretimi ve yönetiminde etkin bulunan kamu-yerel yönetim temsilcileri, meslek odaları, özel sektör temsilcileri, mimar ve akademisyenlerden oluşan paydaşları, öğrenci projeleri üzerinden mimarlık alanında güncel tasarım ve uygulama problemlerinin tartışılması hedeflenmektedir. Hiç şüphesiz, bu tür aktivite ve paylaşımlar, öğrencilerimizin eğitim ve meslek hayatına hazırlanmasına önemli bir katkı sağlayacaktır. Bize destek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Serginin açılışının ardından sergiye katılan konuklar atölye çalışmalarını tek tek inceledi ve öğrencileri tebrik etti. Sergi, kokteylin ardından sona erdi.