Lige veda edecek 3. takımın belli olacağı ateş hattında takımlardan Kayseri Erciyes, Gaziantepspor ve Elazığspor hafta sonunda oynayacakları maç için adeta olağanüstü hal ilan ettiler.

GAZİANTEPSPOR'DA SON DURUM

Avrupa iddiası varken Sergen Yalçın’ın görevi bırakmasıyla yeniden düşme potasına gerileyen Gaziantepspor da ateş hattındaki bir diğer sıkıntılı takım. Kırmızı-Siyahlılar, Sergen'in görevi bırakmasının ardından çıktığıı 7 maçta yalnızca 1 puan alabildi. Hafta içinde Yalçın’la gelecek sezon için yeniden anlaşma sağlandı ancak Yardımcısı Murat Şahin, Erciyes maçında işbaşı yaptı. Gaziantepspor sahadan bir kez daha hüsranla ayrıldı. Pazar günü oynayacağı Eskişehir maçına hazırlanan Kırmızı-siyahlılar ligde kalmanın hesaplarını yapıyor. Eskişehir ile oynanacak olan maçta cezalı olan Traore, Kemal Tokak ve Binya ile sakat olan Muhammet Demir forma giyemeyecek. Erciyes maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Cenk Tosun'un ise Eskişehir karşısında sahada olacak.

ELAZIĞ BEŞİKTAŞ'I AĞIRLIYOR

Antalyaspor’u deplasmanda devirip kümede kalma savaşına tutunan Elazığspor’u son iki haftada çok zorlu iki sınav bekliyor. Bu hafta taraftarı önünde Beşiktaş’ı konuk edecek olan 34 puandaki Bordo-Beyazlılar’ın kayba tahammülü yok. Maçın zorluk derecesini bir kat daha artıran etken ise Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidiş biletini cebine koymak isteyen Beşiktaş’ın mutlak 3 puan hedefliyor olması. Antalya’da elde edilen zaferle moral bulan Gakgoşlar, Beşiktaş maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik heyet, affedilen Serdar Gürler ve Serdar Özkan’ın arzusundan memnun. Takımın yıldız isimlerinden Deniz Yılmaz ise FANATİK’e yaptığı açıklamada, rakiplerinin güçlü olduğunun farkında olduklarını belirtip, “Ancak bizim kaybetmek gibi bir şansımız yok. 3 puan alıp diğer takımların kaybetmesini bekleyeceğiz” diye konuştu.

ERCİYES BURSA'YI YENMEK AMACINDA

Gaziantepspor'u yenerek 36 puana ulaşan, Antalya ve Kayseri’nin küme düşmesini sağlarken lige tutunma yolunda dev bir adım atan Erciyesspor’da Bursa maçının hazırlıkları sürüyor. Mavi-Siyahlılar, tam kadro rotayı kritik maça çevirirken teknik direktör Hikmet Karaman oyuncularını zafere hazırlıyor. Son maçında İstanbul’da Galatasaray’ın konuğu olacak Erciyes, işi Arena’ya bırakmak istemiyor. Kayseri temsilcisi, ligde iddiası kalmayan Bursa’yı yenip diğer maçların sonucunu beklemenin peşinde. Teknik direktör Hikmet Karaman’ın canını sıkan tek konu ise iki haftadır sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakan Yasin Öztekin’in durumu. Sağlık ekibi, bu oyuncuyu Bursa maçına yetiştirmek için seferberlik ilan etmiş durumda.