Vali Erdal Ata, Suriye ile ilgili yapılan haberler üzerine açıklama yaptı. Son olarak Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu Gaziantep’te Barınma Merkezlerinde ve Merkezler Dışında Geçici Koruma Altına Alınmış Suriyelilere İlişkin araştırma haberinin incelendiğini belirten Ata, "kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla, aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur" dedi.

İFADELER DOĞRU DEĞİL

Ata, “Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu Gaziantep’te Barınma Merkezlerinde ve Merkezler Dışında Geçici Koruma Altına Alınmış Suriyelilere İlişkin araştırma yaptı” denilmektedir. Haberdeki bu ifade doğru değildir. Şöyle ki, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Başbakanlık AFAD Başkanlığı koordinasyonunda pek çok kamu kurumunun görev üstlendiği ülkemizde, özellikle de ilimizde ve barınma merkezlerimizde inceleme yapan çok sayıda ulusal ve uluslararası bağımsız kuruluş tarafından hazırlanan raporlardaki bilgilerden oluşturulan, kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir sunum yapmıştır" diye konuştu.

KESİN RAKAM SÖZ KONUSU DEĞİL

Vali Ata yazılı açıklamasında "Gaziantep’te bulunan yaklaşık 200 bin Suriyeli sığınmacının 20 bininin kaçak çalıştığı belirlendi. ‘denilmektedir. Haberdeki bu ifade de doğru değildir. Şöyle ki, İlimizde ikamet tezkeresi alan 12.499 Suriyeli bulunmaktadır. 182.919 kayıtlı Suriyeli arasında yapılan tespitte 19.633 kişinin meslek sahibi olduğu belirlenmiştir. Bu bilgiler ışığında ne kadar Suriyelinin izinsiz olarak çalıştığına dair kesin bir rakam söz konusu değildir. Kamuoyunun bilgi ve takdirlerine sunuyorum" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT