Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 83. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Atatürk'ün Gazianteplilere hitap ettiği tarihi öğretmenevi binasına yürüyüş gerçekleştirildi

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu yapılmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törene katılanlar, Atatürk'ün Gazianteplilere hitap ettiği tarihi öğretmenevi binasına kadar "Atatürk yürüyüşü" düzenledi.

ONURLUYUZ

Vali Vekili Uyumaz, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 83'üncü yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını vurguladı. Uyumaz, 1. Dünya Savaşı'ndan sonra İtilaf Devletleri'nin yıllardır planladıkları Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkma ve paylaşma senaryolarını uygulamak üzere harekete geçtiklerine değinerek, şöyle konuştu:" Yanmış, yıkılmış Anadolu'da, o günlerin zor şartları içerisinde Anteplilerin işgalci Fransızlara karşı direnişi Kuva-i Milliye ruhunun en önemli tecellisidir. Bedelini Şahinbey, Şehitkamil ve Karayılan gibi binlerce adsız kahramanın kanlarıyla ödediği bu şanlı direniş, Anadolu'ya kurtuluş yolunda umut ve inanç getirmiştir."Uyumaz, Atatürk'ün Gaziantep'in milli mücadeledeki rolü ve önemini, "Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil bütün Türkiye'yi kurtardılar" sözüyle ifade ettiğini söyledi.

ŞİİRLER OKUNDU

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yetkinşekerci de 26 Ocak 1933'te Atatürk'ün Gaziantep'te konuştuğu kürsünün altında halkı karşılamaktan onur duyduğunu bildirdi.Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.Törene askeri erkan, kurum ve kuruluşların müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.