Şırnak’ın Silopi ilçesinde, seyir halindeki zırhlı araca teröristlerin saldırısında 2 mesai arkadaşı ile birlikte şehit olan Hasan Aslan'ın cenazesinde gözyaşları sel oldu… Şehit Aslan'ın çocukları 5 yaşındaki Berfin ve 1,5 yaşındaki Baran ile eşi Selvi Aslan, Aslan'ın tişörtünü öpüp kokladı. Aslan'ın eşi Selvi Aslan, "Ben sensiz ne yapacağım. Kokun hala burada. Kırmızı kıyafetinle gönderdim seni. Daha bu sabah evine gelirsin diye bekledim. Bunu giyecektin" diyerek gözyaşı döktü.

SABIR VER

Şehidin eşi Sevil Aslan, “Gözüm açık olduğu sürece ben nasıl yaparım? Ben nasıl unuturum? Güle oynaya gönderdim onu. Yarabbi güç ver, kuvvet ver, sabır ver. Allahım yardımcı ol. Silopi'den şehit getirdim, şereflensin Gaziantep. Yiğidimi getirdim, şehidimi getirdim. Ben doymadım. Daha 6 yıllık evliydim. Rabbim seni ödüllendirdi. Sen dünyada beni ödüllendirdin, Rabbim de seni öbür dünyada ödüllendirdi. Şehitlikle ödüllendirdi Rabbim. İçim yanıyor.” diyerek acısını dile getirdi.

İLK OLARAK BABA EVİNE GELDİ

Şırnak'tan havayoluyla kente getirilen Aslan'ın (34) Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak üzere Yeditepe Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Aslan'ın naaşına sarılan yakınları, gözyaşlarını tutamadı.

ÖĞRETMEN OLAMAYINCA POLİS OLDU

Hasan Aslan’ın öğretmen olmayı hedeflediği, öğretmenlik hayali gerçekleşmeyince polis olmaya karar verdiği belirtildi. 18 Mart Çanakkale Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu Aslan’ın girdiği KPPS sınavında yeterli puanı alamayınca polisliğe başvurduğu belirtildi. Öte yandan şehit Aslan’ın eşi ve çocuklarının Şırnak’ta bulunduğu bildirildi.

SİLOPİ'DE KALMAYI TERCİH ETTİ

Silopi'ye 3 yıl önce tayini çıkan Şehit Aslan'ın geçen yıl Haziran ayında şark görevini tamamlamasına rağmen, Kürtçe bildiği için halkla daha iyi iletişim kurabildiği, bu nedenle bir süre daha Silopi'de kalmayı tercih ettiği öğrenildi.

VATAN SAĞOLSUN

Şehit Aslan'ın naaşı, daha sonra tekbirler ve terörü lanetleyen sloganlar eşliğinde Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ne getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Aslan'ın naaşı şehitlikte toprağa verildi. Şehit Aslan'ın babası Mehmet Aslan, taziyelerini ileten Tuğgeneral Soysal'a "Vatan sağ olsun. Oğlumu bu ülke için kaybettim. Eğer öleceksem şimdiden hazırım. Allah sizleri muhafaza etsin. Rabbim sizleri bu fitne ve fesatları temizlemeyi nasip etsin. Ben de ölmeye hazırım. Sakın bu ülkeyi bölmelerine izin vermeyin" dedi.

ZIRHLI ARAÇ MEZARI OLDU

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, teröristlerin saldırısı sonucu iki arkadaşıyla birlikte şehit olan Hasan Aslan'ın kendisine mezar olan zırhlı aracın içerisinde fotoğraf çektirip paylaştığı ortaya çıktı. Aslan’ın iki yıl önce bölgeye gelen zırhlı aracın içerisinde hatıra fotoğrafı çektirdiği belirtildi. Aslan'ın, kendisine mezar olan aracın içerisindeki resmini sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü. Aslan’ın, aynı hesapta kapak fotoğrafı olarak da, İstanbul’un fethini temsil eden ve Fetih 1453 filmindeki bir sahnenin resmini kullanması dikkat çekti. Sosyal medya hesabından rabia işaretini paylaşan Aslan’ın çocukları Baran ve Berfin’in isimlerinin 'yağmur' ve 'kar’ anlamına geldiği öğrenildi.

ÖĞRETMEN OLAMAYINCA POLİS OLDU

Hasan Aslan’ın öğretmen olmayı hedeflediği, öğretmenlik hayali gerçekleşmeyince polis olmaya karar verdiği belirtildi. 18 Mart Çanakkale Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu Aslan’ın girdiği KPPS sınavında yeterli puanı alamayınca polisliğe başvurduğu belirtildi. Öte yandan şehit Aslan’ın eşi ve çocuklarının Şırnak’ta bulunduğu bildirildi.

KİMLER KATILDI ?

Cenazeye, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Vali Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Milletvekili Akif Ekici, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ile mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

VALİ'DEN TAZİYE MESAJI

Vali Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan Gaziantepli polis memuru Hasan Aslan için taziye mesajı yayımladı. Yerlikaya, mesajında, Silopi'de bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hain saldırı sonucu Gaziantepli polis memuru Hasan Aslan'ın şehit olduğunu teessürle öğrendiğini belirtti. Saldırıyı kınayan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin ve aziz milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu haince saldırıları nefretle kınıyorum. Yıkıcı ve bölücü mihraklar, bu ve benzer saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti, şanlı bayrağımız ve cennet vatanımız üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Şehidimize ve saldırıda şehit düşen diğer iki polis memurumuza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, kederli aileleri ve aziz milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Gazi şehrimizin ve ulusumuzun başı sağ olsun." HABER MERKEZİ