İmar ve Çevre başlığıyla dün yapılan Kent Konseyi toplantısına Kamil Ocak Stadı’nın cami yapılması konusu damgasını vurdu.

Gaziantep Kulübü Başkanı Kamil Gereçci Kamil Ocak Stadı’nın meydan olarak yapılmasını isterken “ Benim bir vatandaş olarak o meydanda 6 santim hakkım var. Bu hakkımı meydan için vermek istiyorum” deyince Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu devreye girdi ve buraya Gaziantep’e simge olacak bir cami yapacaklarını, bu konuda ise ısrarcı olduklarını söyledi.

Kent Konseyinde ayrıca Kırkayak Parkı’na yapılan Kreş inşaatıda gündeme geldi. Katılımcılar Kırkayak parkına dokunulmamasını istedi.

ASLAN: AMACIMIZ ÜZÜM YETİŞTİRMEK

Gaziantep Kent Konseyi, 5.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Mehmet Aslan başkanlığında yapılan kurulda kentin çeşitli sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. En önemli sorun eğitim diyen Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, genel kurul üyelerinin desteği ile Gaziantep’in sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Aslan,’’ Amacımız bağı dövmek değil,üzüm yetiştirmek.’’dedi.

KİMLER KATILDI

Gaziantep İhracatçılar Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Ak Parti İl başkanı Eyüp Özkeçeci, CHP İl Başkanı Sait Köse, Vali Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Abdülkadir Konukoğlu, GSO Başkanı Adil Konukğlu,Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu, OSB Başkanı Cahit Nakıpoğlu’nun yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda muhtar katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan tarafından çeşitli imar planları slayt eşliğinde katılımcılara sunuldu.

OKAN YILMAZ