Kaderiyle baş başa bırakılan, mevcut yönetim dışında şehirde hiçbir yetkilinin kılını dahi kıpırdatmadığı Türk futbolunun efsane kulüpleri arasında adını yazdıran kırmızı – siyahlı temsilcimiz, Eskişehirspor karşısında tarihinin en ağır yenilgisini aldı.

Gaziantepspor kurulduğu yıldan bu yana farklı galibiyetler ve mağlubiyetler elde etmişti ama hiç bu kadar ağır bir mağlubiyet yaşamamıştı. Kırmızı – siyahlı temsilcimizin tarih sayfalarına kara gece olarak geçecek olan bu mağlubiyet koca çınarın ne hallere düştüğünü de gözler önüne sermiş oldu.

BİTİRDİLER GİTTİLER

Gaziantepspor’da 11 yıldır başkanlık görevini yapan ve hala yolsuzluk nedeniyle mahkeme süreci devam eden İbrahim Kızıl ve kardeşleri her sene kulübü borç batağına sürüklemeye başladı. Giderayak gelir getirebilecek futbolcuları da satarak paralarının nereye aktarıldığı belli olmadan kulübü yüz üstü bıraktılar. Uefa kriterlerine yıllardır uymadılar, futbolcuların ve teknik adamların alacaklarını ödemediler, maliye, sigorta, elektrik, su ve personel giderleri gibi ödemeleri yapmadılar. Sonuç itibarıyla Gaziantepspor’u borç batağı içinde bıraktılar, transfer yasağının gelmesine neden oldular ve bırakıp gittiler.

GAZİANTEP27 YILLARCA UYARMIŞTI

Başta Gaziantep27 Gazetesi imtiyaz sahibi Ökkeş Özekşi olmak üzere yıllardır Gaziantepspor’un çok kötü yönetildiğini, kulüp başkanı İbrahim Kızıl ve kardeşlerinin her geçen gün camiayı borç batağına sürüklediğini yazmasına ve ikaz etmesine rağmen şehirde hiçbir yetkili bu haberlere itibar etmeden Gaziantepspor’un çöküşünü göz göre göre seyrettiler. Gelinen noktada ise tıpkı kötü günlerin geleceğine tepkisiz kaldıkları gibi kurtarma açısından da hiçbir şekilde duyarlılık gösterilmiyor. Gaziantepspor’un akıbeti ise ülkede ki birçok kulübün çöküşü ile eş değer olarak gidiyor.

GAZİANTEPSPOR’UN ELDE ETTİĞİ FARKLI GALİBİYETLER:

SEZON OYNADIĞI LİG MAÇLAR SKOR

71 – 12 3. LİG Gaziantepspor – Altındağ 9 – 0

72 – 73 2. LİG Gaziantepspor – Afyonspor 8 – 0

92 – 93 SÜPER LİG Gaziantepspor – Konyaspor 6 – 2

98 – 99 SÜPER LİG Karabükspor – Gaziantepspor 2 – 6

99 – 00 SÜPER LİG Gaziantepspor – Erzurumspor 6 – 0

00 – 01 SÜPER LİG Gaziantepspor – Erzurumspor 6 – 1

04 – 05 SÜPER LİG Gaziantepspor – A. Sebatspor 6 – 4

GAZİANTEPSPOR’UN ELDE ETTİĞİ FARKLI MAĞLUBİYETLER:

SEZON OYNADIĞI LİG MAÇLAR SKOR

91 – 92 SÜPER LİG Fenerbahçe – Gaziantepspor 8 – 4

92 – 93 SÜPER LİG Trabzonspor – Gaziantepspor 6 – 2

95 – 96 SÜPER LİG Gaziantepspor – İstanbulspor 1 – 6

98 – 99 SÜPER LİG Sakaryaspor – Gaziantepspor 6 – 1

05 – 06 SÜPER LİG Galatasaray – Gaziantepspor 6 – 0

16 – 17 SÜPER LİG Akhisar Bld – Gaziantepspor 6 – 0

MUHARREM TÜRKOĞLU