Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Kamil Birimoğlu, bilgi, birikimleri ve Ak Parti'de almış olduğu siyasi tecrübeyi memleket ve ülkenin hizmetinde kullanmak için bu kutsal yola çıktığını söyledi. Kamil Birimoğlu, "2001 yılında İlk kurulduğundan bu yana teşkilat içerisinde Ak Partili kardeşlerimle birlikte beraber çalıştık. Ben Ak Parti'de almış olduğum siyasi tecrübemde biz çalışırız, hizmeti yaparız ve talepte bulunuruz. Takdiri büyüklerimize bırakırız. Asıl olan dava ve 2023 hedeflerine doğru hızla ilerleyen Büyük Türkiye’mizdir" dedi.

BU LİDERİN ARKASINDAN GİDİLİR

Kamil Birimoğlu, siyasete neden Ak Parti'de başladığı yönündeki sorumuzu, ülkemizin Ak Parti kuruluncaya kadar geçirdiği zorlu evreleri anlatarak, cevaplandırdı. Kamil Birimoğlu, "Cumhuriyet kurulduktan sonra Osmanlı ruhundan korkan ve kalkınmamızı hazmedemeyen dış güçler içimize nifak tohumları atarak bizi bölüp parçalayıp ekonomik yönden tırpanlamak istediler. Adnan Menderes Tüm Türkiye'ye sahip çıkarak Yeter Karar Milletin diyerek tek başına iktidara geldi ve devrimler yaptı. Türkiye kalkınma sürecine girerken Menderes'i İdam ettiler. Daha sonra Ermeni Asala terör örgütü, yurtdışında elçiliklerimize saldırıp Büyük Elçilerimizi Şehit etmişlerdir. Sonrasında sağcılık ve solculuk davası çıkararak kardeşi kardeşe düşürdüler. Ülkemizde anarşi ve terör olayları artmaya başlamıştı. Türkiye kamplara bölünmüş ve Ülkemizi dört lider yönetiyordu. Ülkemizi Askeri vesayetlere mahkum ettiler. Daha sonrasında Rahmetli Turgut Özal döneminde Türkiye çağ atladı ve çok şey değişti. Özal dönemindeki gelişmeleri hazmedemediler ve şaibeli bir ölümle Turgut Özal hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ardından PKK törör örgütü ile Kürt-Türk davası çıkardılar ve ülkemiz koalisyonlara muhtaç oldu. O zaman millet olarak Allah bir sahip göndersin diye dua ederdik. Türkiye 2001 krizi ile karşı karşıya kalınca bir gecede dolar 650 liradan 1300 liraya fırladı. İntiharlar, iflaslar, işini kaybedenler ve yuvası yıkılan aileler haberlerde manşet olarak çıkıyordu. Bu ülke toprakları kolay kazanılmadı, dedelerimizin atalarımızın kanları ile sulandı. Her karış Türk toprağında şehit kanı vardır. Rahmetli dedem Antep harbinde Fransızlara karşı savaştı ve şarapnel parçalarıyla yaralandı ve bir gözünü de kaybederek malul gazi oldu. Refah partisinden çıkış yaparak yenilikçi kanadı oluşturan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye'yi kucaklayan, milli konsessus sağlayan bir politika izleyerek bu güzelim ülkede yaşayan, havasını teneffüs eden suyunu içen ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese kucak açarak şemsiyesi altına aldı. Bundan dolayı benim içimde bir şevk doğdu ve dedim ki kendime 'bu liderin arkasından gidilir ve çalışılır.' Eski siyasi anlayışın ortadan kalkmasıyla yeni bir siyasi anlayışın doğmasıyla siyaset yapmaya karar verdim."

KUTLU DAVAYA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

2002'de Şehitkamil ilçesinden üye olarak parti çalışmalarına katıldığını anlatan Kamil Birimoğlu şunları söyledi:"Ülkemiz, milletimiz ve gelecek nesillerimiz için Allah rızasını alarak gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden çalışmalara katıldım. Bir dönem Şehitkamil ilçe yönetim kurulunda akabinde Ak Parti'nin düzenlemiş olduğu ilk siyaset akademisine katılarak başarı sertifikası aldım. İki dönem Ak Parti İl yönetim kurulunda görev aldım. Türkiye son 12 yıldan beri dünyada çok güçlü bir konuma gelerek 2023 hedeflerine doğru hızla ilerliyor. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın çizdiği yolda Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde bu kutlu davaya sahip çıkmak zorundayız."

AK PARTİ'NİN ÜÇ KIRMIZI ÇİZGİSİ VAR

Ak Parti'yi diğer partilerden ayıran özellikler nelerdir sorumuza ise Birimoğlu şöyle cevap verdi:"Ak Partinin üç kırmızı çizgisi var. Birincisi bölgesel milliyetçilik yok, ikinci etnik milliyetçilik yok, üçüncüde dinsel milliyetçilik yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı var. Ayrım yapmadan Tüm Türkiye'yi kucaklayan milli politikalar üretmesi diğer partilerden ayıran en büyük özelliklerdir."

NEREDEN NEREYE?

Ak Parti'nin devrim niteliğinde projelere imza attığını belirten Kamil Birimoğlu şunları dile getirdi:"Sağlık reformları ile vatandaş devlet katkısı ile istediği hastaneye gidiyor, istediği doktora muayene oluyor ve istediği eczaneden ilacını alabiliyor. Ekonomik reformlarla Türk parasından 6 sıfır atıldı ve enflasyon canavarına son verildi. Türk parası dünyada değer kazandı. Kişi başı milli gelir 20000 dolara kadar yükseldi. Eğitimde 4+4+4 sistemi ile çıtanın yükselmesi sağlandı. Dersanelerin kapatılması ile yapılan düzenlemelerle eğitimde çıtanın yükselmesi hedefleniyor. Barış ve çözüm süreci ile iç güvenlikte yapılan yasal düzenlemelerle ülkemizde can ve mal güvenliği sağlanıyor."

GAZİANTEP DÜNYADA TANINAN ŞEHİR HALİNE GELDİ

Gaziantep'e Ak Parti döneminde önemli hizmetlerin yapıldığını anlatan Birimoğlu, "Ak Partili Belediyelerimizle köprülü kavşaklar, yeni açılan geniş yollar, akıllı kavşaklar, taziye evleri, büyük park çalışmaları,olimpik yüzme havuzları yapıldı. Ayrıca TOKİ konutları, arena stadı, içme suyu projeleri, atıksu arıtma tesisleri, kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Eğitimde büyük yatırımlar yapıldı. Vatandaş devlet işbirliği ile yapılan okullar ve derslikler yapılmaya devam ediyor. Sağlık alanında çok sayıda hastane yapılarak vatandaşın hzmetine sunuldu. Bu dönemde kültür turizmine önem verilerek Gaziantep, dünya çapında tanınan bir şehir haline gelmiştir. Ak Parti öncesi Gaziantep’i ve Ak Parti dönemindeki Gaziantep’i göz önüne getrdiğimizde Gaziantep’in nereden nereye geldiğini görebilmekteyiz" dedi.

MİLLETVEKİLLERİMİZ ÖNEMLİ KAYNAKLAR YARATTI

Gaziantep Milletvekillerinin Gaziantep için canla başla çalıştığını ve çalışmaya devam ettiğini belirten Birimoğlu, "Milletvekillerimiz Gaziantep’te eğitim, sağlık, ekonomi ve güvenlikle ilgili çok sayıda hizmete kaynak yarattılmasına vesile oldular" dedi.

AMACIM BÜYÜK TÜRKİYE'YE HİZMET ETMEK

Gaziantep’in en büyük sorununun sınıra yakın olması nedeniyle Suriye'den gelen mülteciler olduğunu dile getiren Birimoğlu, aday olması ve seçilmesi halinde yapacağı ilk işlerle ilgili de şu bilgileri verdi:"Allah kısmet eder Rabbim diler ve bu kutlu görev bana tevdi edildiğinde ilk yapacağım proje tüm Gaziantep’lilerin bana ulaşabileceği telefon sistemi ve ekip oluşturmak. Yerelde insanlarımızdan aldığımız talepleri rapor haline getirip doğru alanlarda çözüme kavuşturmak. İkincisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizmiş olduğu bu kutlu yolda, Genel başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu liderliğinde bu davaya sahip çıkarak Gaziantep’e ve Büyük Türkiye'ye hizmet etmek."

TAKDİR BÜYÜKLERİMİZİN

Ak Parti kurulana kadar hiçbir siyasi oluşuma girmediğinin altını çizen Birimoğlu, temayülle ilgili de, "Siyasete Ak Parti ile başladım. 2001 yılında İlk kurulduğundan bu yana teşkilat içerisinde Ak Partili kardeşlerimle birlikte beraber çalıştık. Bu durumu değerlendireceklerine inanıyorum. Ben Ak Parti'de almış olduğum siyasi tecrübemde biz çalışırız, hizmeti yaparız ve talepte bulunuruz. Takdiri büyüklerimize bırakırız. Asıl olan dava ve 2023 hedeflerine doğru hızla ilerleyen Büyük Türkiye’mizdir" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR