Gaziantep için gerçekten müthiş bir gelişme oldu..Gastronomi dalında, UNESCOnun Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün Yaratıcı Şehirler Ağına girmesi küçümsenecek bir sonuç değil. Çünkü UNESCO, 33 ülkeden 47 kenti Yaratıcı Şehirler Ağına aldı ve böylece Gaziantep, bu kararla, bu alanda Türkiyenin öncü şehir olma özelliğini kazandı. Bu kolay kolay elde edilemeyecek bir unvan.. Bu noktaya gelişimize kadar emek veren herkesi kutlarız.. Asım Güzelbeyden başlayan girişimde ciddi çabalar gösteren İbrahim Evrim, Milletvekili Derya Bakbak ve GTO Başkanı Eyüp Bartıkın gayretini bilmenizde yarar var.. Sonrasında Sayın Fatma Şahinin harekete geçmesiyle bu sonuç elde edilmiştir..

Şu bir gerçek ki, Gaziantep ne yapılırsa yapılsın, yerli ve yabancı turizm açısından kebap, baklava yönüyle ön plana çıkıyor. Çünkü bu şehre gelenlerin yüzde 90ı aynı düşünceyi taşıyor. Nerede olursa olsun, Gaziantepi konuşanların ilk sözleri kebap baklava oluyor.. Bu arada Antep yemeklerinin de harika olduğunu gösterme adına büyük uğraş verenler de var.. Onları görmezlikten gelemeyiz..Bunların başında Tahir Tekin Öztan geliyor elbette.. Bıkmadan usanmadan, hatta çeşitli kez bu şehri yönetenlerin bazen kenara itmesine rağmen, Gaziantep sevdası daha ağır basıyor ve bu şehrin tanıtımında yazar Ahmet Ümit ile birlikte büyük çaba gösteriyor.. Ragıp Güzelbey abimizi de unutmamalıyız gösterdiği çabalardan dolayı..

/

UNESCO DAKİ ÜNVANI KORUMAK ZORUNDAYIZ

Bu Unesco işi aslında şimdi başlıyor.. Çünkü bundan sonrası çok önemli. Bir kere bu fırsatı iyi kullanmak gerekir.. Ünvanımız var artık diyerek havasını atma yerine, bu fırsattan istifade Gaziantepi daha iyi nasıl tanırız, bu kente dünyanın 4 bir köşesinden insanları nasıl getirebiliriz hesabına girmeliyiz.. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, şu anda Suriye kargaşasıyla birlikte, iyi yönetilemeyen bir politika sonrası Gaziantep IŞİDin hücrelerinin yer aldığı, kadınların satıldığı, canlı bombaların gezdiği bir kent olarak akla gelmeye başladı. Nereye gidilse, kiminle konuşulsa, kebap ve baklavadan önce kentin bu duruma nasıl geldiği konuşulur oldu..

Sayın Fatma Şahinin bu yönde duyarlı olduğunu biliyoruz. Umarım bu sonucun elde edilmesi için sarfettiği enerjisinin beş mislini bundan sonra göstermesi gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.. Şu anda Çinde 2, Japonya, Kolombiya, İsveç, Lübnan, Güney Kore ve Brezilya dahil toplamda 7 ülke Gastronomi dalında Unesco listesinde ise, bu ülkelerin oylarıyla Gaziantep bu ünvana kavuşmuşsa, o zaman yapılacak ilk iş, bu ülkeleri Türkiyeye, hatta Gaziantepe getirmek için harekete geçmesi lazım. Eğer o ülkeler Suriye konumu dolayısıyla Gaziantepe gelmekten imtina gösterirse o zaman hayır diyemeyecekleri İstanbulda toplamak gerekir. Bunu yaparken iletişim yönünde ülke ve dünya medyasıyla akılcı bir diyaloga geçmek gereklidir. İşin medya ayağı çok önemli çünkü.. Gaziantep basını stratejisindeki yanlışı dışında, ülke medyasında özellikle ALGI konusunu başarıyla yürüten Fatma Şahinin dikkate alacağına inanıyorum..

,