Bu yıl içerisinde 92 bin ton gibi rekor bir asfalt çalışması yaptıklarını kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, beş yıllık süreçte Şahinbey ilçesindeki yolların yüzde 95’lik kısmının yenilendiğini söyledi.

2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala Şahinbey Belediyesi eğitime destek çalışmaları kapsamında Akkent Mahallesinde yeni yapılan Akkent Anadolu Lisesi’nin yolunun asfaltlama çalışmasına başladı.

92 bin ton asfalt

Asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “yeni eğitim öğretim yılı gelmeden önce özellikle yeni yapılan okullarımızın etrafındaki asfaltlanması gereken yollarda şuan yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Şimdi Akkent Mahallemizdeyiz. Akkent Anadolu Lisemizin şuanda etrafında ki yollar asfaltlanıyor. Bunun yanı sıra yine değişik mahallelerimizde asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl içerisinde şu ana kadar 92 bin ton gibi rekor bir asfaltı dökmüş durumdayız. Bir taraftan yeni açtığımız yolları, bir taraftan da eskiyen yolların yenilenmesi suretiyle vatandaşlarımızın özellikle ulaşım noktasında öyle çukur asfalt olmaması noktasında bir çalışma sürdürüyoruz. Şahinbey'deki yolların % 95’inin de asfaltını aynı zamanda yenilemiş olduk. Diğer taraftan da yeni kurulan mahallelerimizde de asfaltlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”dedi. BÜLTEN