Gaziantep Karagöz Caddesi Bozağa sokakta Emine Göğüş Mutfak Müzesi içerisinde kurulan Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve geniş davetli topluluğunun katılımı ile açıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Güzelbey, Gaziantep’in çok farklı bir şehir olduğunu söyleyerek, “Artık dünyada ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Bu yarışan şehirler içinde fark oluşturanlar daima bir adım öne çıkıyor. Gaziantep birçok açıdan fark oluşturan bir şehir oldu. Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesinin olması, büyük bir botanik parkının olması, Türkiye’nin ilk planetaryumunun olması, en büyük bilim merkezinin yapılmış olması, disneyland benzeri parkın yapılmış olması ve bugün açılan tesisler Gaziantep’i farklı yapıyor. Bunlar modern şehrin getirdiği unsurlardır” dedi.
Gaziantep’in aynı zamanda bir tarih şehri olduğunu vurgulayan Güzelbey, “Hititlilerden, Asurlulardan, Selçuklulardan, Osmanlılardan kalan birçok kültür varlığımız mevcuttur. Tüm bunların yanı sıra ayrı bir kültürümüz var, o da bizim mutfağımız. Gaziantep, dünyanın en lezzetli yemeklerinin yapıldığı yerdir. Sadece kebap-lahmacun değil, Gaziantep’e özgü yemekler eşsiz bir lezzete sahiptir. Dünyada şehir adıyla anılan tek yemek kültürü Gaziantep’te vardır. Fransa’da da çok ünlü mutfak var ama bir Paris mutfağı yok. İtalya’da ünlü ama örneğin Roma mutfağı yok. Ama Türkiye’de bir Antep mutfağı var. Burayı mutfak müzesi yapmamızın en büyük nedenlerinden birisi de budur” diye konuştu.
Bu mekanda günü birlik kurslar da düzenleyeceklerini işaret eden Başkan Güzelbey, kursların 3’er aylık ve 30’ar kursiyerlerin olduğunu belirtti. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerden günübirlik kursiyerlerin geleceğini dile getiren Dr. Güzelbey, bugüne kadar kurstan 30 kursiyere eğitim sertifikası verdiklerini bildirdi.