Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, yeni teknolojilerle birlikte asansör sektörünün büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını, merdiven altı üretimin sektörün en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Toplantıda, Gaziantep Asansör Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı M. Hanifi Akgöz ile Gaziantep Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz birer konuşma yaptı. Asansör sektöründen yetkili olmayan firmaların sektörün kalitesini düşürdüğünü ve güvenliği tehdit ettiğini belirten Hıdıroğlu, “Özellikle son bir yıl içerisinde asansör sektöründe mevzuat ve standartlar konusunda köklü değişimler oldu ve olmaya da devam ediyor. Önümüzdeki dönemde kentleşme süreci ve kentsel dönüşüm süreci ile sektördeki büyüme devam edecek. Bunların yanında Ortadoğu, Balkanlar ve son zamanlarda Afrika ülkelerinde devam eden ülkemiz girişimcilerinin yatırımları sektörü olumlu yönde etkileyecektir” şeklinde konuştu.

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ

GTO ve Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan Gaziantep Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Proje Müdürü Ali Önder Arslan asansörlerin tasarımı ve montajında dikkat edilecek hususlar, Makine Mühendisi Arif Bar Asansör Mevzuatı, Elektrik-Elektronik Mühendisi Murat Demir “TSE EN 81/20 ve TSE EN 81/70 Engelliler Dahil Yolcu Asansörleri için Erişilebilirlik Standartları”, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) asansör montaj sınav yapıcısı ve değerlendirici Murat Harputluoğlu ve asansör eğitmeni Ergin Hiçyılmaz asansör sistemlerinde iş güvenliği ve güvenilir asansörler konularında katılımcıları bilgilendirdi.

KATILIM YOĞUNDU

Toplantıya Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güvel, Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, Gaziantep Ticaret Odası 30 No.lu Grup Tesisat ve Hafriyat Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyeleri M. Tuncay Yıldırım, Mustafa Bozgeyik, 25 No.lu Makine ve Makine Yedek Parçaları meslek komitesi meclis üyesi Mustafa Özeren, İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Ovayolu, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İslim Arıkan’ın yanı sıra sektörde Modül H belgesine sahip olan asansör firmalarının temsilci ve çalışanları katıldı. BÜLTEN