*Artık uçaktan sadece gri kent değil Yeşilvadi gözüküyor

*Cadde ve sokaklardaki çukurlar Büyükşehir'in yetkisinde

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, uçaktan bakıldığında Gaziantep'in beton gözüktüğünü, ancak artık uçaktan bakıldığında Yeşil Vadi'nin de gözüktüğünü söyledi. Gaziantep'in uçaktan neden gri gözüktüğüyle ilgili de konuşan Tahmazoğlu, "Çünkü evler briketten yapılmış ve çatı yok. Hem yandan bakınca, hem üstten bakınca gri gözüküyor ondan. Yoksa evler güzel boyansa, çatı olsa bu gri görüntü gözükmez. Ankara'ya da bakın uçakla kırmızı kiremit görüyorsun. Duvarları da boyalı. Bizde duvar boyası yok, sıva yok, çatı yok. Bakınca gri görülüyor" dedi.

ÖZEKŞİ'NİN YAZDIKLARINA AÇIKLIK GETİRDİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ökkeş Özekşi'nin Haftaya Bakış Köşesi'nde gündeme getirdiği gri kent ve ara cadde ve sokaklardaki çukurlarla ilgili yorumuna yanıt verdi. Çukurlarla Şahinbey belediyesinin bir ilgisinin olmadığını söyleyen başkan Tahmazoğlu, "Bu sokak ve caddelerdeki çukurlarla bizim hiç bir alakamız yok. Arka sokakta olsa, ön sokakta olsa hangi kurum kırmışsa o yapıyor, onunla anlaşmayı şimdi Büyükşehir Belediyesi yaptı. Tüm açılan çukurların hepsini onlar kapatacak. Bizimle bir alakası yok" dedi.

UÇAKTAN NİYE GRİ GÖRÜNÜYOR?

'Uçaktan baktığımız zaman Gaziantep beton görünüyor ama yapılan güzelliklerde var, bunlarda görünüyor' diyen Tahmazoğlu şunları dile getirdi:" Artık uçaktan baktığınızda Yeşilvadi gözüküyor. Neden yeşil gözükmüyor, briketten yapılmış çatı yok, hem yandan bakınca hem üstten bakınca gri gözüküyor ondan. Yoksa evler güzel boyansa, çatı olsa bu gri görüntü gözükmez. Ankara'ya da bakın uçakla kırmızı kiremit görüyorsun. Duvarları da boyalı. Bizde duvar boyası yok, sıva yok, çatı yok. Bakınca gri görülüyor."

YAPTIĞIM PARKLAR İNANILMAZ

Yeşili çok önemsediğini, Yeşil Vadi'nin yanısıra 466 tane park yaptıklarını dile getiren Tahmazoğlu, "Karataş Güneykent, Şahintepe Yeditepe, Akkent, Mavikent'te inanılmaz parklarımız var. Akken'te 50 bin metrekare park yaptık, 50 bin metrekare daha yapıyoruz. Yerleşim tamamlandıkça park yapıyoruz. Oska'nın ilerisinde pazar yerini geçince karşıda 40 bin metrekare park yapıyoruz. Benim dönemimde yaptığım parklar inanılmaz" dedi.

YEŞİL VADİ HYDE PARK'TAN GÜZEL

Yeşil Vadi'yi sıfırdan oluşturduklarını, inanılmaz bir şey olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, şöyle konuştu:"Bizim parklarımız sadece parklar ağaçlardan oluşmuş bir şey değil. Geçen sene İngiltereye gittim dünyaca ünlü Hyde Parkı gezdim. Bir tane yürüyüş yolu yok, Oturacak bir kamelya, piknik yapacağın bir alan yok. Bir tane geniş yol yapmışlar insanlar orada yürüyor, bisiklete biniyor, oturan doğru düzgün yok. Ağaçlar büyük tamam 100-150 yıllık ağaçlar. Sadece bir tane gölet var. Bizim Yeşil Vadi sıfırdan yaptığımız, oluşturduğumuz inanılmaz bir şey."

YEŞİLVADİ'DE ECDAT PARKI YAPACAĞIZ

Yeşil Vadi Parkı'nda yatırımların devam ettiğini, Adrenalin parkı kurduklarını anlatan Tahmazoğlu, "Buraya büyük dev bir dönme dolap geliyor, su gösterisi yapılacak, Ayrıca dağ kızağı geliyor. 30 bin metrekare alana Ecdat parkı düşünüyoruz.Yeşil Vadi sürekli bizim yatırım alanımız. Parça parça getireceğim. Hepsini bir defada getirmeyeceğim. Amacımız her yıl insanlar yenilik istiyor. Orayı her yıl canlı ve gündemde tutacağız" dedi.

YEŞİL ALANDA HEDEF 10 M2

Şahinbey'de yeşil alanın kişi başı 6 metrekareye yakın olduğunu, göreve geldiklerinde bu oranın 1 metrekarenin biraz üzerinde olduğunu hatırlatan Tahmazoğlu, "Yani bu kolay bir şey değil, hem nüfus artacak, hem de yeşil alanı kat kat artıracaksın. Zaten dünya standardı 10 metre. Daha biz orman alanını saymıyoruz. Saysak 10 metreyi geçeriz. Hedef 10 metreye çıkarmak. Yeşili seviyorum" dedi.

DÜZTEPE-DUTLUK ARASI 6 ŞERİTLİ OLACAK

Kentsel dönüşüm, konut, yeşil alan, restorasyon, sosyal tesisler, pazar yerleri, otopark projelerinin devam ettiğini söyleyen Tahmazoğlu konuşmasını şöyle bitirdi: "İş çok tam gaz devam ediyoruz. Mavikent 5. etaba başlıyoruz. Ocak ayı içerisinde kayıtları almaya başlayacağız. Özdemirbey caddesinde şu anda Düztepe -Dutluk arasını da 6 şeritli yapmaya başladık. Yeşilvadi bulvarı çok güzel oldu. Restorasyonlarımız hızla devam ediyor. Mecidiye hana başlıyoruz. Ağa camisi ile Ahmet Çelebi'ye kadar olan alan, Şehitler caddesini de programa aldık sokak sağlıklaştırmayla buraları eski tarihi görünümüne kavuşturacağız. Savaş müzemizin alanını genişlettik. Gençlik merkezlerimiz devam ediyor, Perilikaya başlıyor bir tane Şehreküstü'ye başlayacağız. Şıh caminin etrafının genişletilmesi çalışmaları sürüyor." Meral KINACILAR ERBEKTE