Gaziantep Ticaret Odası'nda Gaziantep Ticaret Odası'nda son günlerde yaşananlar, oda tarihinde ilk'lere sahne oluyor. Başkan Vekili Bilal Kara, Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer'in ardından Yönetim Kurulu üyesi Reis Reisoğlu da istifa etti. Buna karşın Başkanı Eyüp Bartık, istifalara farklı yaklaşım gösterdi ve "İstifalar GTO için bir kayıp değildir."dedi. İstifasıyla ilgili ilk kez gazetemize konuşan Rıdvan Köksüzer, "Bizim ayrılığımızın nedeni isimler değil, yönetim kurulu içerisinde kendisini başkan kadar yetkili gören bir grubun herşeyi kendilerinin belirme noktasındaki çabaları. Eyüp Bartık başkan olarak sesini çıkarmıyor ya da çıkaramıyor" derken Reis Reisoğlu ise, "Eyüp Bey kendi ekibiyle rahat çalışsın önü açılsın istedik" dedi.

DÜN DE REİSOĞLU İSTİFA ETMİŞTİ

Bilal Kara ve Rıdvan Köksüzer'in ardından Ticaret Odası'nda dün bir istifa daha yaşandı. İsmi Başkan Vekilliği için geçen Reis Reisoğlu, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Reisoğlu'nun yerine yönetime yedekten Vedat Cergibozan geldi.

KÖKSÜZER:EYÜP BARTIK SES ÇIKARMIYOR

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Yardımcılığı görevinden istifa eden Rıdvan Köksüzer, istifasıyla ilgili konuştu. Köksüzer, "bizim ayrılığımızın nedeni isimler değil, yönetim kurulu içerisinde kendisini başkan kadar yetkili gören bir grubun herşeyi kendilerinin belirme noktasındaki çabaları. Bu çabalara da Eyüp Bartık başkan olarak sesini çıkarmıyor ya da çıkaramıyor. Burada bir grup var, herşeyi kendileri belirlemek istiyor" dedi.

BAŞKAN TEPKİ GÖSTERMEDİ

İstifasının anlık bir şey olmadığını, bu sıkıntının aşağı yukarı 1.5 senedir devam ettiğini belirten Köksüzer, "Maalese bu grup kendisini herşeyin üstünde yetkili görüyor. Sayısal çoğunluğumuz var, kendi aramızda toplanarak bu yönetimden her türlü kararı çıkarırız diye düşünüyorlar. Bunun yanlış olduğunu söyledim, yönetim içinde bu tür davranışların bölünmeye götüreceğini, odada başarısızlığa yol açacağını belirterek, buna karşı çıktım. Başkanın herhangi bir tepkisini göremedim bu nedenle istifa ettim" diye konuştu.

1 OYLA SEÇİM KAZANILDI

'Bu insanlar başkan'a destek verdik diyorlar. Sanki Başkan'ın listesi ittifakla seçim kazanmış' diyen Köksüzer, "46'ya 45 seçim kazanıldı. 1 oyla seçim kazanıldı. Biz destek verdik, diğer gruplardan da destek geldi. Ekip ruhuyla hareket edilmeli. Bu yönetimde maalesef yapılacak şeyler varken bu anlayışla bunlar yapılamadı. Eğer bugün iki başkan yardımcısını kaybetmiş bir yönetim varsa, temelinde çok ciddi sıkıntılar var demektir" dedi.

DAR KADROCU ANLAYIŞ BAŞARILI OLAMAZ

Yüzeysel nedenlerden dolayı, isim bazında şu olsun bu olsun anlayışının kendi yönetim anlayışına, şahsi kimliğine ters olduğunu belirten Köksüzer, "Ben hiç bir zaman isimler bazında olaylara bakmadık, tamamen genel anlamda, genel konjenktür üzerinde bakmak lazım. Seçime 1 sene var. Bu uyarıyı bundan sonraki oluşacak yönetim içinde yapıyorum. Bana göre seçilmiş, meclise gelmiş her üye ile birlik beraberlik içerisinde olunması lazım. Dar kadrocu anlayışla yönetimlerin başarılı olması mümkün değildir" dedi. Bayram Sarıca'nın iş ortağı olduğunun da altını çizen Köksüzer, "Eğer ben karşı çıkacak olsam bir başkasına karşı çıkarım. Yönetim birlik beraberlik içinde olmalı. Dar anlayışla dar çerçevede bakılmamalı. İstifam bir anlık değil. Geçmişten bugüne kadar gelen olaylar birikti, yanardağ gibi patlayan bir olay oldu" dedi.

REİSOĞLU:SEÇİMDE KADER BİRLİĞİ YAPTIK

Reis Reisoğlu, Başkan Eyüp Bartık ekibiyle daha rahat çalışsın, elini rahatlatalım diye istifa ettiğini söyledi. Reisoğlu, "Seçimde bir kader birliği yaptık. O günkü şatlar bizi biraraya getirdi. Biz sonradan monte olmuştuk. Hiç bir beklentimiz yoktu. Eyüp bey kendi çalışma arkadaşlarıyla çalışsın. Birbirimize faydalı olamayacağımız inancındayım, kendisine başarılar diliyorum" dedi.

KIRGINLIK, KÜSKÜNLÜK YOK

Önümüzde bir seçim süreci olduğunu hatırlatan Reisoğlu, "Eyüp bey seçim dönemine girdi, elini rahatlatalım şehrin önünü tıkamayalım, hizmetlerine devam etsin dedik. Eyüp Bey kendi ekibiyle rahat çalışsın önü açılsın istedik. Bu şehir bu kurum hepimizin. Büyük bir camia, o camiada çalışmak bizim için bir gururdur. Kırgınlık, küskünlüğümüz yok" diye konuştu.

EYÜP BARTIK'IN KAYIP DEĞİLDİR SÖZÜ

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, üç üyenin istifasının ardından yeni yönetiminin belirlendiğini açıkladı. Yeni üyelerle ilgili övgü dolu sözler sarfeden Bartık, "İstifalar GTO için bir kayıp değildir. İnanıyorum ki bu kan değişiminin GTO yönetim kuruluna katacağı sinerji ile güzel işlere imza atacağız” dedi.

Ticaret Odası Başkan Yardımcıları Bilal Kara, Rıdvan Köksüzer ve Yönetim Kurulu Üyesi Reis Reisoğlu’nun istifalarının ardından yönetim kurulu yedek listesinde yer alan Mehmet Nuri Bay, Memik Hilmi Taner ve Vedat Cergibozan GTO Yönetim Kurulunda göreve başladı. Yönetim Kurulu başkan yardımcılıklarına ise Ali Bayram Sarıca ve Ali Değer getirildi.

TARTIŞMA SÖZ KONUSU OLMADI

“Bilindiği üzere 2013 yılında gerçekleştirilen Oda/Borsa seçimlerinde ekibimiz GTO yönetim kurulunda görev aldı" diyen Bartık, "Bu süre içinde hem GTO’nun hem de şehrimizin gelişimi için çalışmalar yürüttük. Birlik ve beraberliğe en üst seviyede önem verdik ve bu birlikteliğin şehre çok şey kazandıracağına inandık. Yönetim kurulumuz da buna gönülden inandı ve bu doğrultuda hizmetlerini sürdürdü. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ancak 3 yıldır GTO Yönetim Kurulunda birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızdan 3’ü görevden ayrılma kararı aldılar. Başkan Yardımcımız Sayın Bilal Kara’nın görevden ayrılma nedeni yaklaşan Oda seçimlerinde başkan adayı olacağını ifade etmesidir. Sayın Rıdvan Köksüzer ve Sayın Reis Reisoğlu ise; yönetim kurulu içerisinde yaşanan bazı uyumsuzluklar gerekçesi ile yönetim kurulundaki görevlerinden istifa ettiklerini belirtmişlerdir. İstifalar neticesinde yönetim kurulu içerisinde herhangi bir isim tartışması söz konusu olmamıştır. Ayrıca bu istifalar GTO için bir kayıp değildir, çünkü her üç arkadaşımızın da bilgi ve tecrübelerinden faydalanmaya mecliste devam edeceğiz. Değerli çalışma arkadaşlarıma 118 yıllık köklü bir kurum olan GTO’ya verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.”

ÖNEMLİ İSİMLER

İstifa eden Başkan yardımcıları Bilal Kara ve Rıdvan Köksüzer’in yerine yeni başkan yardımcısı olarak Ali Bayram Sarıca ve Ali Değer’in göreve başladığını belirten Bartık, her iki ismin de sektörlerini layığıyla temsil eden değerli isimler olduğunu söyledi.

KÖKLÜ VE GÜÇLÜ DURUŞLARI VAR

Bartık, “Sayın Ali Bayram Sarıca, otomotiv yedek parça sektörünün, Ali Değer ise elektronik sektörünün GTO yönetim kurulundaki temsilcileridir. Bugüne kadar gerek sektörlerinin temsili gerekse de GTO’nun temsili noktasında verdikleri değerli hizmetler inanıyorum ki başkan yardımcılığı göreviyle daha da güçlenecektir. Değerli dostlarıma, çalışma arkadaşlarıma yeni görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. GTO Yönetim Kurulu’nun yeni üyeleri Mehmet Nuri Bay, Memik Hilmi Taner ve Vedat Cergibozan’ın GTO’nun köklü ve güçlü duruşuna sahip çıkacak isimler olduğunun altını çizen Bartık, “İnanıyorum ki bu kan değişiminin GTO yönetim kuruluna katacağı sinerji ile güzel işlere imza atacağız” dedi. Bartık açıklamalarını, “GTO’nun Meslek Komite, Meclis ya da Yönetim Kurulu fark etmez tüm organlarına seçilen isimler bu şehrin yetiştirdiği ve bu şehre hizmet edecek olan birbirinden değerli isimlerdir. Dolayısıyla görev nerede verilirse verilsin hep birlikte Odamız ve şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. haber merkezi - Meral KINACILAR