İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, sağlıkta nefes aldıracak müjdeler verdi.. Gaziantep'e 'heliport' alanı yapılacağı müjdesini veren Karakök, "Biz son olarak Gaziantep Kadın Doğum Hastanesi'nin yanına bir heliport faaliyete geçireceğiz. Bu yatırım da eski ve yarım kalmış bir yatırımdı. Bunu tamamladık ve ruhsatını aldık. Her türlü eksiğini giderdik. Artık bundan sonra havaalanına helikopter inmeyecek" dedi. Karakök, bunun yanı sıra Bağlarbaşı'na yapılacak olan Şehir Hastanesi'nin temelinin Mayıs ayında atılacağını ve kente 3 yeni hastane yapılacağını söyledi.

Karakök, sağlık faaliyetlerinin değerlendirmesini yapmak ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine yeni atanan Doç. Dr. Hayati Deniz'i tanıtmak için basın toplantısı düzenledi.

PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

İl Sağlık Müdürü Metin Karakök, "Gaziantep'te daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek adına özellikle başta bakanlığımız ve sağlık müdürlüğünün üstün gayret ve çabaları neticesinde, Gaziantep'in ihtiyacı olan yatırımların hızlandırılması ve sonuca ulaşması yönünde hakikaten büyük gayretler sarf etmekteyiz. Bu bağlamda özellikle öncelikli ve acil olan iki projemiz var. Bu projeleri 2015 sağlık yatırımlarına aldırmaya çalışıyoruz. Bu projelerden birincisi, 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde 300 yataklı bir ek bina yapılması. İkincisi ise Gaziantep Çocuk Hastanesi'nin arkasına 300 yataklı bir ek bina ile kadın doğumun çocuk hastanesi ile birleştirilip, beraber hizmet vermesini ve anne ile bebeği ayırmadan, daha nezih bir ortamda doğum ve tedavilerin yapılması için 2015 yatırım programına aldırmaya gayret ediyoruz" dedi.

NELER YAPILDI ?

2014'te yapılan ve 2015 için planlanan sağlık yatırımlarını anlatan İl Sağlık Müdürü Metin Karakök, "Son 3 yılda bitirdiğimiz yatırımların başında 100 yataklı İslahiye Devlet Hastanesi, AMATEM, Karşıyaka'da yapılan Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Sağlık Evi ve 9 tane de acil sağlık merkezi istasyonu açtık. 2015'te ise inşaatına başlanacaklar var. Perilikaya'daki 300 yataklı hastane, Nurdağı Devlet Hastanesi,Araban Devlet Hastanesi, Nizip ADSM ve Gazi antep Çocuk Hastanesi'nin kısmına halk sağlığı laboratuvarı ile 4 adet aile sağlığı merkezinin bu sene inşaatına başlanıyor. 1 adet acil sağlık istasyonunun da bu yıl içinde yapımına başlanacak" ifadelerini kullandı.

PERİLİKAYA'YA HASTANE

Perilikaya kavşağı mevkiinde yapılacak 300 yataklı hastane hakkında da bilgi veren Karakök, "Perilikaya kavşağında yapılacak olan 300 yataklı hastane ihale aşamasında ve en kısa sürede eğer bir aksilik olmazsa, Mayıs ayı içerisinde de temel atılarak yapılmaya başlayacak. Şehir hastanesi biliyorsunuz, Bağlarbaşı'nda hipodrom alanına yapılması kararlaştırıldı. Burada sondaj ve zemin etüt çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde inşaata başlanacak. Bitim süresi ise 2 buçuk yıl olarak belirlendi" diye konuştu.

HELİPORT ÖNEMLİ EKSİKLİĞİ GİDERECEK

Gaziantep'e 'heliport' alanı yapılacağı müjdesini de veren Karakök, "Biz son olarak Gaziantep Kadın Doğum Hastanesi'nin yanına bir heliport faaliyete geçireceğiz. Bu yatırım da eski ve yarım kalmış bir yatırımdı. Bunu tamamladık ve ruhsatını aldık. Her türlü eksiğini giderdik. Artık bundan sonra havaalanına helikopter inmeyecek" şeklinde konuştu.

DENİZ: SAHADAYIZ

Göreve yeni başlayan Gazi antep Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr.Hayati Deniz ise, "Göreve yeni başladım. 2 Ocak'tan beri görevdeyim. Ama biz yine 1 Ocak'ta sahadaydık. Burada sağlıktaki verimin ve yine bu ildeki güçlü yapının birlikte çalışmasından, onların birlikteliğinden geçeceğini biliyorum" diye konuştu. İl Sağlık Müdürlüğü binasında düzenlenen basın toplantısına İl Sağlık Müdürü Metin Karakök, Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz, Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Opr. Dr. Selim Bülent Cansunar, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi, İdari Mali Hizmetler Daire Başkanı Nebi Şahinli katıldı. DHA - HABER MERKEZİ