GAZİANTEP B.B – SAMSUNSPOR

STAD: KAMİL OCAK

TARİH: 6 MART PAZAR

SAAT: 13.30

HAKEMLER: ABDULLAH YILMAZ – EMİN YILDIRIM – BARIŞ YÜKSEKTEPE

YAYIN: TRT SPOR

PTT birinci liginde son üç haftadadır galibiyet elde edemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, yarın kendi evinde Samsunspor’u konuk ediyor.

Ligde son olarak Kayseri Erciyesspor’u mağlup ettikten sonra 2 beraberlik ve birde yenilgi alan mavi – beyazlı temsilcimiz, Play Off potasına girmek için Samsunspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Bu zamana kadar oynadığı 23 maçta 7 galibiyet 11 beraberlik ve 5 yenilgi elde ederek 32 puanla 8’inci sırada yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 31 puanla 11’inci sırada yer alan Karadeniz temsilcisini mağlup ederek hem play Off potasının içinde yer almak hem de rakibiyle arasında ki puan farkını açmak istiyor.

BEKTAŞ UMUTLU

Yarın kendi evinde 24’üncü hafta maçında Samsunspor ile karşılaşacaklarını anımsatan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktör Bayram Bektaş, “Kaliteli oyunumuzu sürdürmek istiyoruz. Maçla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık ve olumlu bir haftayı geride bıraktık. Samsunspor maçından 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda son düdük çalana, son ter akana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

TEK DÜŞÜNCE 3 PUAN

Mavi – Beyazlı futbolcular, yarın ki mücadeleden sadece ü. Puanı hanelerine yazdırarak ayrılmayı hedefliyorlar. Artık puan kayıplarına tahammül edemeyeceklerini aktaran oyuncular, Samsunspor gibi güçlü bir takımla mücadele edeceğiz, her şeyden önce kendi sahamızda oynayacak olmamızın avantajını kullanacağız. Ligde Play Off hedefimiz var ve bu doğrultuda mutlaka üç puanı almamız gerekiyor. Diye konuştular.

SAMSUN CEPHESİ

Ligde artık zorlu haftalara girdiklerini söyleyen Samsunspor teknik direktörü Engin Korukır, Kamil Ocak stadyumunda galibiyet hedeflediklerini söyledi.

Ligin son haftalarda büyük bir çekişmeye sahne olduğuna dikkati çeken Korukır, “Ligin boyu kısaldıkça heyecan da stres de artıyor ama takımımız gençleriyle tecrübeleriyle bu strese hazır. Zaten Samsunspor iki sene üst üstte finalden dönerek büyük stres yaşadı. Hatta bu konuda çok tecrübeli bir takım oldu” ifadelerini kullandı.

Bu haftaki maçın önem taşıdığını dile getiren Korukır, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un kendilerinden 1 puan önde olduğunu kaydetti. Rakiplerinin kazandıkları takdirde ilk 2 için hedef koyabileceğinin altını çizen Korukır, “Biz de kazanınca aynı düşünce içine gireceğiz. Güzel ve keyifli bir maç olacak. Deplasman ve iç saha ayrımı yapmadan kazanmak için oynuyoruz ama rakiplerinizle oynuyorsanız kazanamadığınız zaman kaybetmemeniz lazım” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU