Gaziantep'te büyük kaosa yol açan ve özellikle trafik polislerini zor durumda bırakan Suriye plakalı araçlar için önemli bir adım atıldı. Gazetemizin aylardır gündeme getirdiği Suriye plakalı araçların, artık resmiyet kazanacağı ve trafikte işlem yapılacağı kesinleşti.

Bu düşünce ışığında İçişleri Bakanlığı, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliklerle beraber ülkelerindeki olağanüstü haller nedeniyle Türkiye’'ye giriş yapmış yabancılara ait araçlara geçici trafik belgesi ve tescil plakası verilecek. Bu kapsamda Gaziantep'te 5 Bin Suriye plakalı araca Türk plakası verilecek. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı ancak genel müdürlüğün altyapı çalışmalarını bitirmediği, trafik dairesinin altyapı çalışmaları yaptığı öğrenildi..

HENÜZ UYGULAMA YOK

Genel müdürlükten uygulama talimatı beklenirken, Suriyeli sürücülerin plaka ve ruhsat alabilmesi için zorunlu trafik sigortasını yaptırma şartı aranacak. Suriyeli araçların plakaları 27 ile başlayacak, ancak ücret konusu netlik kazanmadı. Normalde tescil belgesi ve plaka için 200 lira gidiyor. Suriyeli araçlar için de aynı ücretin alınıp alınmayacağı henüz netlik kazanmadı. Uygulama talimatı geldikten sonra Suriyeli sürücüler de Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne başvuracaklar. Haber Merkezi