Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’in Araban ilçesinde meydana gelen dolu yağışında fıstık tarlaları zarar gören çiftçilere Ak Partili Milletvekili Mehmet Erdoğan geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Erdoğan Gaziantep bölgesi doğal afet kapsamına alındığı açıklamasını yaptı.

Antepfıstığı üreticilerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Erdoğan,’’Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından dolu yağışı nedeniyle Gaziantep bölgesi doğal afet kapsamına alındığını belirtti.

DERİN YARALAR OLUŞTU

Dolu yağışında zarar gören mahallelere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Erdoğan, üreticilerle bir süre dolu yağışı sonrasında Antepfıstığı bahçelerindeki son durum hakkında bilgiler aldıktan sonra antepfıstığı bahçelerinde incelemelerde bulunarak Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri tarafından yapılan hasar tespit çalışmalarında Erenbağ mahallesindeki Antepfıstığı bahçelerinde yüzde yüz, Çiftekoz, Nurettin, Fıstıklıdağ ve Akbudak mahallelerindeki Antepfıstığı bahçelerinde de yüzde seksen oranında hasar tespiti yapılması nedeniyle Gaziantep bölgesi doğal afet kapsamına alındığını belirterek Araban’daki dolu yağışında yaklaşık 10 bin dönüm antepfıstığı bahçesinin hasar gördüğü ve fıstık ağaçlarında önümüzdeki 3 ile 5 yıl arasında meyve alınamayacağı derin yaraların oluşturduğu açıklamasını yaptı.

ACİL YARDIM BEKLİYORUZ

Erenbağ Mahallesi antepfıstığı üreticilerinden 88 yaşındaki Davut Karakuş, Erdoğan’a, ‘’20 Nisan tarihinde gece geç saatlerde sağanak yağışların ardından başlayan ve yarım saat süren her biri ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı antepfıstığı bahçelerindeki ağaçları mahvederek tüm umudumuzu kesti. Yüzde yüz zarar gören Erenbağ Mahallesi Antepfıstığı üreticileri olarak devletimizden acil yardım bekliyoruz’’dedi. İHA