Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, "Şimdi ev, arazi almanın tam zamanı" dedi. Emlak sektöründe son zamanlarda yaprak kımıldamadığını söyleyen Aytaç, "Bayramdan sonra arsa arazi ve daire fiyatları değerlenebilir. Şu anda sektöre yatırım yapmanın tam zamanı" dedi.

Her Ramazan ayında emlak sektöründe bir durgunluk yaşandığını, ancak bu sene seçiminde etkisiyle bu durgunluğun devam ettiğini belirten Mehmet Aytaç, "Seçimden sonra sektör canlanır dedik ancak bu kez de piyasalar durgun. Kira fiyatları, daire fiyatları ve arazilerde düşüş var. Arsa fiyatları yerinde sayıyor. Ne artış ne düşüş var" dedi.

DÜŞÜŞ VAR

800 lira olan kira fiyatlarının 700-750 TL'ye düştüğünü, daire fiyatlarında yüzde 20-30 arasında düşüş yaşandığını dile getiren Aytaç, "Uzak köylerdeki arazi fiyatlarında düşüş daha fazla. Yüzde 30-40 civarında düşüşler var" dedi.

Kiraların düşmesinde öğrencilerin tatil nedeniyle evlerini boşaltıp gitmelerinin de büyük etkisinin olduğunu söyleyen Aytaç, "Ayrıca şehrimizde konut çoğaldı. Fazla stok daire var. İki yıl önce kiralık, satlık daire bulmak sıkıntılıydı. Ama gerek belediyeler, gerek Toki, gerekse özel müteahitlerin yaptığı stok fazlası daire var" dedi.

3 BİN EMLAKÇI VAR

Emlak sektörünün şehrin lokomotifi olduğunu, diğer tüm sektörleri etkilediğini belirten Aytaç, "Son 1 yıldan beri emlak piyasası durgun olduğu için bütün piyasalar durgun. 1400 civarında üyemiz var. Kaçak çalışan emlakçılarla birlikte şehrimizde 3 bine yakın emlakçı var" dedi. Meral KINACILAR