Geçtiğimiz günlerde İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç'in inşaat sektörüyle ilgili olarak dile getirdiği endişesinden sonra, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, Sektör ile ilgili daha iyimser bir tablo çizdi. Apa, inşaat sektörünün durmayacağını, sektörde dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi şehrimizde de bir daralma gözlendiğini ancak bunun geçici bir durum olduğunu söyleyerek "Gaziantep dinamik bir şehirdir, bunların altından kalkarız" dedi.

ARSA MALİYETLERİ DÜŞMELİ

Banka kredilerinin düşmesi, yeni imar alanlarının açılmasıyla birlikte sektörün de açılacağını dile getiren Apa, "Kış aylarında bir durağanlık var. Ancak bu geçici bir şey. Gayrimenkul gelişmekte olan ülkelerde her zaman değer kazanır. Gaziantep dinamik bir şehir. Amacımız şu olmalı arsa maliyetlerinin düşmesi için elimizden geleni yapmalıyız, o zaman daire fiyatları da düşer" dedi.

DAİRE FİYATLARI CÜZİ ORANDA DÜŞTÜ

Şehrimizde konut stoğu olduğunu ancak daire fiyatlarının çok düşmeyeceğini belirten Apa, genç bir nüfusumuz ve sanayimiz olmasının yanısıra, yeni imara açılacak alanlardan dolayı arsa arzının fazla olacağını söyledi. Apa, "İnşaat sektör durmaz devam eder. Daire fiyatları çok fazla düşmedi, cuzi bir düşüş var. Arsa maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı kar marjları düşük. Kış nedeniyle talep azaldı, çok cuzi indirimler yaptılar ancak bunun yüzde 25 olduğunu düşünmüyorum. Sektör geneli yüzde 25 bir indirim söz konusu değil" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANDIRILMALI

Yamaçtepe ve Gerciğin bölgesinde 5-6 ay içinde yol çalışmalarının başlayacağını, yeni açılan yerlere altyapı hizmetlerinin götürülmesiyle müteahhitlerin buralara gireceğini dile getiren Apa şöyle devam etti:"Kentsel dönüşümde belediyeler başarılı. Ancak bizlerin de girmesi lazım, müteahhitler olarak kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım. Belediyeler kentsel dönüşümün önünü açtılar. Ancak kentsel dönüşüm belediyeler eli ile yürümemeli. Müteahhitlerde de bu işin içine girmeli. " dedi. Meral KINACILAR