İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, daire fiyatları ve arazi fiyatlarındaki düşüşe rağmen, arsa fiyatlarında düşüş yaşanmadığını söyledi. Meriç, bunu yeni imar alanlarının tam olarak faaliyete geçmemesine bağlarken, "İbrahimli 2 imara açıldı, uygulaması da yapıldı ancak ruhsat işlemleri başlamadı. Yamaçtepe imara açıldı ancak imar uygulaması yapılmadı. Yeni stadyumun bir an önce altyapı ve yolunun açılarak inşaatların başlaması içinde gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Buralar açıldıktan sonra yeni yerleşim yerlerinin dolması beklenmeden alternatif yerlerin açılması gerekir" dedi.

DAİRE FİYATLARI DÜŞTÜ

Daire fiyatlarında düşüş yaşandığını, ancak bundan sonra çok düşüş beklemediklerini, çünkü maliyetini kurtarmayacağını belirten Melih Meriç, "Karataş'ta 3+1 dairenin fiyatı 250 liradan, 190-200'e hatta 180'e düşen yerler var. Beylerbeyi'nde 260-270 Bin lira olan 3+1 dairenin fiyatı 200 Bin liraya kadar düştü. İbrahimli'de 3+1'ler 400-500 Bin liradan, 370-380 bin liraya kadar düştü. Bu fiyatlar kaliteli inşaat yapanların zararına. Ancak arkadaşlar döngüyü sağlamak adına fiyatları kendi çabalarıyla aşağı çekiyorlar" diye konuştu.

ARAZİDE YÜZDE 50 DÜŞEN YERLER VAR

Daire fiyatlarının yanısıra, arazi fiyatlarında da düşüş yaşandığını, yüzde 50'ye kadar düşen yerler olduğunu dile getiren Meriç, buna karşılık arsa fiyatlarında hiç düşüş olmadığını söyledi. İbrahimli 2'de hala beklendiğini anlatan Meriç, "İbrahimli 2'de uygulamada yapıldı, ancak ruhsat işlemleri başlamadı, tek çivi çakılmadı. Yamaçtepe de imara açıldı ancak imar uygulaması yapılmadı. Yeni stadyumun bir an önce altyapı ve yolunun açılarak inşaatların başlaması için de gereğinin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

HERKES KAZANIR

'Buralar açıldıktan sonra yeni yerleşim yerlerinin dolması beklenmeden alternatif yerlerin de imara açılması gerekir' diyen Meriç, "Arsa fiyatları düşürse, insanlar uygun fiyata daire alırlar, malzeme, işçi ihtiyacı doğar, herkes kazanır" dedi.

HUZUR VE BARIŞ GELMELİ

Meriç, inşaat sektöründe işlerin tadının olmadığını, bunda etrafımızdaki savaş ve belirsizliğin etkisinin de olduğunu dile getirerek, bölgeye bir an önce huçur ve barışın gelmesini umut ettiklerini söyledi. Meral KINACILAR