Büyükşehir Belediyesi Cemaat’e yönelik hamlelerine devam ediyor. Daha önce Alleben göletinin Zirve Üniversitesi'ne tahsisini kaldıran belediye, şimdi Çınar Der’e verilen 2 kütüphanenin tahsisini kaldırma kararı aldı. Böylece Fatma Şahin Başkanlığında Cemaat’e yönelik 3’ncü darbe gerçekleşmiş oldu.

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Başkan Yardımcısı Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Asım Güzelbey döneminde Zirve Üniversitesi'ne kiralanan Alleben Göleti'nin bir kısmının kiralama tahsisi oy birliği ile kaldırılırken, yine Güzelbey döneminde Çınar Der'e tahsis edilen Cemil Cahit Güzelbey ve Muammer Aksoy Kütüphanesi'nin tahsisinin kaldırılması konusu da gündeme alındı.

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ'NİN TAHSİSİ KALDIRILDI

Bir önceki meclis toplantısında plan ve bütçe komisyonuna havale edilen Zirve Üniversitesi'ne tahsis edilen Alleben Göleti'nin bir bölümünün tahsininin kaldırılması maddesi gündeme geldi. Gündemin 18. Maddesi olan Alleben Göleti etrafında Belediye tarafından Zirve Üniversitesi'ne tahsis edilen alanda yapılan tespitte alanın ruhsatsız, imar kanununa aykırı yapılaştığının tespit edildiği, sözkonusu alana belediyenin devam eden yeşil alan, otopark vs. gibi kamuya açık rekreasyon amaçlı düzenlemeler kapsamında ihtiyacının olduğu belirtilerek, büyükşehir belediye meclisinin 18.01.2013 tarih ve 62 sayılı kararı ile Zirve Üniversitesi'ne tahsis edilen tapunun Sarısalkım Mahallesi ada 130, parsel 143 ve 145'de kayıtlı toplam 7469.97 metrekare alanın tahsisinin iptal edilmesi hususu görüşüldü.

NİYE İPTAL EDİYORSUNUZ?

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, eğitim için 6 ay önce Zirve Üniversitesi'ne kiralanan alanın ne hikmetse, tahsisinin iptal edildiğini belirterek, "Biz bu konu meclise ilk geldiği günde bunun doğru olmadığını söyledik. Ben bilirim diye meclisten geçirdiler. Şimdi imar komisyonunda hizmet-spor alanı olan alanı niçin iptal ediyorsunuz? Bunun gerekçesi nedir?" dedi.

ÖNCE NİYE GEÇTİ?

Osman Toprak da gerekçenin komisyon raporunda yazdığını, alanın ruhsatsız ve imar kanununa aykırı yapılaştığından dolayı iptal edildiğini söyledi. Sucu, "Bu gibi şeyleri düzgün şekilde gelsin kaçak niye meclisten geçti anlamış değilim" dedi.

ÇINAR DER'E TAHSİSLER DE İPTAL EDİLECEK

Meclis toplantısının sonunda gündeme 4 madde alındı. Bunlardan biri Çınar-Der'e kiralanan kütüphanelerin tahsisinin iptali konusuydu. Çınar-Der'e tahsis edilen Cemil Cahit Güzelbey ve Muammer Aksoy Kütüphanesi'nin tahsisinin kaldırılması konusu teklif karar olarak gündeme alındı. Meral KINACILAR