AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili eleştirilerine ilişkin, “Böyle bir kaygıyı dile getirirken bunu medya üzerinden yapmakta çok doğru değil. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizim nezdimizde en fazla saygıyı ve sevgiyi hak eden insandır. Ona karşı konuşurken nezaketli ve saygılı olmak gerekir diye düşünüyorum. Bana göre Sayın Arınç’ın çıkışı çok şık olmadı. Sayın Arınç’ın kişisel bir açıklaması olduğunu düşünüyorum” dedi.

“PARALEL YAPI KÖŞKLE HÜKÜMET ARASINA NİFAK SOKMAK İSTİYOR”

Önlerinde kritik bir seçim olduğunu, 7 Haziran’da AK Parti’nin hedefleri olduğunu kaydeden Tayyar, şunları söyledi:“Seçime giderken paralel yapının ve onun siyasi uzantılarının geliştirebildiği, üretebildiği yeni bir oyun yok. Çünkü hepsini denediler ve hepsi ellerinde patladı. Peki AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak mümkün olmadığına göre AK Parti’yi yeni bir Anayasa yapacak çoğunluktan uzak tutmak bir nebze mümkün ama bu konuda da bir miktar çaresizler. Peki ne yapabilirler? Şuanda Sayın Erdoğan’ın partiyi bırakarak cumhurbaşkanı olmasından sonra Köşk’le hükümet arasına nifak sokarak Erdoğan’la Davutoğlu’nu ayrıştırmak.”

Başbakan Yardımcısı Arınç’ın açıklamalarının ardında Başbakan Davutoğlu’nun olduğu iddialarına da cevap veren Tayyar, “Sayın Arınç geçmişte de Sayın Erdoğan genel başkanken de bu tarz çıkışları oldu. Sonra özür diledi. Hatta bir televizyon programında ‘argo ifadeyle’ hata yaptığını söyledi. Dolayısıyla bu tür çıkışları olan birisi. Ben bunun bir kişisel çıkış olduğunu ama doğru ve şık olmadığını düşünüyorum” dedi. İHA