Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü, 2 bin 470 dekar alanda arılar için Bal Ormanı oluşturuldu.

Gaziantep’te arıcılığı geliştirme, erozyonu önleme ve mahalle halkının refahını artırma kapsamında Burç Mahallesinde Burç Bal Ormanı oluşturuldu. 12 bin Alıç, 23 bin Badem, 25 bin Fıstık, 25 bin Kızılcam, 10 bin Sumak, 12 bin İğde, 25 bin Akasya, 6 bin Ahlat, 7 bin Kuşburnu, 5 bin Dut, 5 bin Mahlep, 6 bin Meşe ile 2 bin Selvi ağacı olmak üzere 163 bin ağacın dikilmesinin planlandığı bölgeye, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bin kg Korunga Tohumu, 400 Kg Üçgül Tohumu ile 500 Kg Arı otu tohumu ekimi yapıldı.

KOKULU AĞAÇLAR DİKİLDİ

Doğanın ekolojik dengesinin bozulmadan korunmasının önemli olduğunu vurgulayan Şahin, “Doğada hep örnek gösterilen iki canlı var, Birincisi karınca, ikincisi arı. Çalışkanlık bakımından hakikaten çok örnek, aslında uyumun, uzlaşmanın emeğin sonunda da ne kadar büyük bir nimet ortaya çıkıyor, bunu da görmüş oluyoruz. Bu gördüğümüz bal ormanı çok önemli. Özellikle balın olabilmesi için arının sevdiği için kokulu ağaçlar dikmek gerekiyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da geçmişte arı otu ve kovan dağıtıldığını hatırlatarak, bu çalışmanın yaklaşık 6 aydır sürdüğünü dile getirdi. Türkiye’de ilk defa ağacın yanı sıra ballı bitki tohumu da ekileceğini belirten Yılmaz, “Gaziantep’in erozyona en açık bölgelerinden bir tanesinde 2 bin dekar bir alanda biz ağaçlandırmayı sağlamış olacağız” dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Bal Ormanı Projesi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı M. Eyüp Özkeçeci, Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya, Arı Yetiştirmeciler Birliği Başkanı Nebi Koca ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz’ın yanı sıra birçok davetli katıldı. İHA