Pazara katılan mucit öğrencileri kutlayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Üniversite olarak üreten, icat eden, katma değer yaratmaya yönelik tüm çalışmaların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

GAÜN Mavera Kongre Sanat Merkezi’nde düzenlenen ARGETİ 2018 Proje Pazarı’na aralarında Gaziantep Üniversitesi’nin de bulunduğu birçok üniversiteden lisan, yüksek lisans ve doktora öğrencisi projeleriyle katıldı.

BİLGİ VERDİ

Pazarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, TargeT Teknoloji Genel Müdürü Ekrem Tekin ve akademisyenlerle gezen Rektör Prof. Dr. Ali Gür, mucit öğrencilerden projeleriyle ilgili bilgi aldı. Mucitlere bazı konularda tavsiyelerde de bulunan Rektör Gür, “Bu projelerin önemli bir bölümü ticarileştirilmeye müsait projeler. Üniversite olarak sizlere gerekli desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

PAZARDA NELER VAR ?

Bu yıl 5. kez kapılarını açan ARGETİ Proje Pazarı’nda otomatik sulama, mikro denetleyici tabanlı sistemle yüz tanıma sistemleri, zararlı böceklerin doğada mevcut düşmanları kullanılarak mücadelesiyle verimin artırılması gibi çok sayıda proje sergileniyor. BÜLTEN