Temeli 24 Ağustos 2013 yılında atılan Gaziantep Arenada aradan geçen 10 aylık süreç içerisinde tribünlerin bir kısmı yükselmeye başlandı.

Beylerbeyi mevkiinde 106 dönüm arazi üzerine yapılan 33 bin koltuk kapasiteli yeni stadyumun inşaatı devam ediyor.

FARK EDİLİYOR

Altyapı işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte endüstriyel kalıp diye tabir edilen tribün blokları yavaş yavaş yükselirken, çalışmalar artık alanın yakınından geçenlerinde fark edebileceği seviyeye ulaştı. 2 kula vinç ve çok sayıda işçiyle devam eden çalışmalarda bir taraftan bloklar yükselirken, diğer taraftan sahanın zemin kazma işlemleri devam ediyor.

GÜVENLİK HAD SAFHADA

Gaziantep Arena inşaatında iş güvenliği de hat safa da. İnşaat alanına personel dışında kimse yaklaştırılmazken, baretsiz tek bir çalışanın bile olmaması gözlerden kaçmadı. May İnşaat ve Egemen Group ortaklığında yapılan yeni stadyumun sözleşme tarihinde teslim edilmesi amacıyla çalışmalar 24 saat boyunca aralıksız devam ettiği öğrenildi.

BİLGİ VERİLMİYOR

2015 – 2016 futbol sezonuna yetiştirilmesi planlanan Gaziantep Arena Stadyumuna bilgi almak ve çalışmaların son halini görüntülemek isteyen spor muhabirimize olumsuz yanıt veren şantiye yetkilileri gelişmeler konusunda bilgi vermezken, fotoğraf çekilmesine de izin vermediler. Yeni stadyumda ki çalışmaları şantiye dışında tepelik bir alanda görüntüleyebilme şansı elde edilirken, yetkililer yönetilen sorular karşısında cevap vermemeyi tercih ettiler.

MUHARREM TÜRKOĞLU