AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, inşaat çalışmaları hızla devam eden Ardıl Barajı’nın sulama kanalları ihalesinin 9 Eylül 2014 tarihinde yapılacağını bildirdi.

Erdoğan, Araban Ovası’na hayat verecek olan ve geçen yıl Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılarak inşaat çalışmasına başlanan Ardıl Barajının sulama kanalları projesinin tamamlandığını ve 9 Eylül tarihinde ihale edileceğini açıkladı. Erdoğan,

“AK Parti Hükümeti olarak Gaziantep’te susuz tarım arazisi kalmasın istemiyoruz. Bunun için Ardıl Barajında çalışmalar tüm hızıyla sürerken 9 Eylül tarihinde de Araban Ovası’ndaki sulama kanallarının ihalesi yapılacak. AK Parti Hükümeti öncesindeki hükümetler tarafından verimli olmayacağı gerekçesiyle rantabl değil diye yarım asırdan fazla zamandır bekletilen Ardıl Barajının temelini atmak tam 47 yıl sonra AK Parti Hükümetine kısmet oldu” dedi.

2 BİN HEKTAR ALAN SULACAK

Araban ilçesinin 10 kilometre kuzeyinde, Ardıl Çayı üzerinde yer alan Ardıl Barajı ile 2 bin 573 hektar alanın sulanacağını ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Yarım asırdan fazla zamandan beri su olmaması nedeniyle kuru tarım yaparak ürünlerinde istediği verimi alamayan ve ürün çeşitliliğinin az olması nedeniyle topraklarında ekim yapamayan Arabanlı çiftçilerimiz, Ardıl Barajının tamamlanmasıyla sulu tarıma geçilecek olup tarımsal ürün zenginliğine kavuşacaklardır’’ dedi.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİLER

Arabanlı pamuk üreticilerinden Köklüce Köyü çiftçilerinden Şıh Mehmet Bilekçi de “AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın 6 yıllık yoğun çabası ile yarım asır sonra temeli atılan ve inşaatı devam ederken sayın vekilimiz Erdoğan’dan sulama kanallarının da 9 Eylül 2014 tarihinde ihalesi yapılacağı müjdesini aldığımız Ardıl Barajı ile Köklüce köyü sınırlarındaki 2 bin 573 hektar arazide sulu tarıma geçilerek ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirterek şahsım ve Köklüce köyü çiftçileri adına AK Parti Gaziantep Milletvekili sayın Mehmet Erdoğan’a teşekkür ederim’’diye konuştu. İHA