Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP’te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi'ne hizmet veren taşeron firma işçileri, dün freni boşalan çöp kamyonunun duvara çarparak sürücüsü 38 yaşındaki Ali Bayrakoğlu’nun ölümünün ardından bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Şahinbey Belediyesi’ne hizmet veren taşeron bir firmada çalışan temizlik işçileri ve şoförler, iş arkadaşları Ali Bayrakoğlu için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. 300 kişinin çalıştığı taşeron firmada haklarını talep eden işçiler, sabah saatlerinde şantiye alanına gelerek görev yerlerine gitmedi. Arkadaşlarının ölümünden taşeron firmayı sorumlu tutan işçiler, araçların bakımının yapılmadığını öne sürdü. İşçilerden İzzettin Yılmaz, taşeron firmadan haklarını alamadıklarını ve zor şartlar altında çalıştıklarını kaydedip, yetkililerin kendileriyle ilgilenmesini istedi.

Ali Bayrakoğlu’nun kullandığı araçtan kendisinin de kullandığını belirten şoförlerden Abdullah Dağdelen, araçların bakımının yapılmadığını ve kullandığı aracın freninin boşalması yüzünden 2 kere kaza yaptığını kaydetti. Araçların arıza vermesinden kendilerinin sorumlu tutulduğunu anlatan şoför Hanifi Ceylan ise "Araçlarda gerekli bakımlar yok. Allah umuduna çalışıyoruz. Çektiğimiz sıkıntılar göz önünde bulundurularak gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz" dedi.