Büyükşehir Belediyesi, 14 otobüs, 5 itfaiye, 13 trafik zabıtası, 30 ilaçlama ve 3 iş makinası olmak üzere toplamda 65 araç aldı. Araçların hizmete giriş kurdelesini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve protokol üyeleri kesti. Hizmete alınan otobüslerden birine binen Şahin, Şimşek ve beraberindekiler bayan şoförden, araç hakkında bilgi aldı.

Başkan Şahin, Demokrasi Meydanı’ndaki törende, iki milyonluk şehrin ihtiyaçlarının bitmediğini, konulan hedeflere ulaşılabilmesi, yaşanabilir, yaşam kalitesi yüksek ve insanların mutlu olabileceği bir şehir için büyük bir gayretle çalıştıklarını söyledi.

ANA BAŞLIĞIMIZ TRAFİK

Yaklaşık bir yıldır göreve geldiğini ve kendilerine söylenen en temel şeyin “şehrin ulaşım altyapısının kuvvetlenmesi” olduğunu ifade eden Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ana manşetimiz, ana başlığımız trafik ve ulaşım. Bunu rahatlatabilmemiz için yeni yollar, yeni kavşaklar yapıyoruz, ama bir taraftan da daha fazla kişiye ulaşıp, daha fazla ihtiyacı giderecek hizmet kalitesini artıracak araç filomuzu artırıyoruz. Özellikle yeni aldığımız otobüsler şehrin sınırları bütün büyükşehir olduğu için ihtiyaçları gidermemiz gerekiyordu. Engellilerimiz açısından ulaşılabilirlilik açısından, yaşlılarımızı, çocuklarımızı düşünen bir altyapıyı da yeni otobüs filomuzu yaptık.”

ÖZEL BÖLÜM KURDUK

Sanayi şehri Gaziantep’in yangın açısından riskli olduğunu dile getiren Şahin, o yüzden İtfaiye Daire Başkanlığı’nın teknolojik altyapısı, araba ihtiyacı ile itfaiye araç sayısını artırdıklarına dikkati çekti. Zabıtanın çok önemli olduğunu, İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak bir protokol imzalandığını hatırlatan Şahin, trafik zabıta adında çok özel bir bölüm kurduklarını aktardı.

HER KONUDA ÖNCÜ OLACAĞIZ

“Amacımız ve muradımız milletimizin hayır duasını alarak, onların yaşam kalitesini artırarak bu yolculuğa devam etmek” diyen Şahin, “Bu hizmet kervanı; ucu, sonu olmayan bir kervan ama bütün gücümüzle, sizlerin bize verdiği destekle bu yolculuğa güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Yeni dönemin çok daha güçlü bir şekilde hizmet odaklı, bu şehrin rekabet gücünü artıran, cazibe merkezi olma gücünü artıran bir şehir anlayışını artırarak yolumuza devam edeceğiz. Gazi şehir her konuda bir olacak, birinci olacak, öncü olacak, lider olacak, odak olacak. Bunu birlikte başaracağız.”

ŞAHİN’İ TEBRİK ETTİ

Bakan Şimşek de yeni araçların hayırlı olması temennisinde bulunarak, Başkan Şahin’i tebrik etti. Gaziantep’e hizmet, millete, halka ve hakka hizmet olduğunu vurgulayan Şimşek, “İnşallah Gaziantep’i sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli kültür, sanat merkezinin yanında ticaret ve sanayi üretim üssü haline getireceğiz. Tabiki bunda yerel hizmetler çok önemli. Gaziantep çok şanslı, çünkü birikimli deneyimli, muazzam bir performansı olan çok değerli bir başkanımız var” dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Törene Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu ve Ali Şahin ile diğer davetliler katıldı. Maliye Bakanı Şimşek, kentteki programlarını yarıda keserek taziye ziyareti için Batman’a hareket etti. HABER MERKEZİ