Son aylarda Gaziantep'te özellikle pikap hırsızlığında büyük artış yaşandığı ve bu araçların Suriye'ye geçirildiği yönündeki iddiaları değerlendiren Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, geçtiğimiz yıla oranla araç hırsızlığında yüzde 8-10 arasında artış yaşandığını belirtirken, çalıntılar arasında her çeşit model araçlar bulunduğunu, pikap artışında özellikle göze çarpan bir artış olmadığını söyledi.

HIRSIZLARA DAVETİYE

Araç hırsızlığındaki artışı, göçe, Suriyelilere, nüfus artışı ve yaz aylarının gelmesine bağlayan Emniyet Müdürü Gülveren, insanların anahtarını üzerine koyarak bankaya, markete gittiğini, sokaklara araç parkettiğini belirterek, bunun da hırsızlara davetiye çıkardığını belirtti.

EN ÇOK MOTORSİKLET ÇALINIYOR

En fazla motorsitlet hırsızlığı ile ilgili şikayet aldıklarını belirten Gülveren bunu otomobil, pikap gibi araçların izlediğini söyledi. Gülveren, çoğu çalıntı aracı bulduklarını, çoğunun da bulunamadığını söyledi. Gülveren geçtiğimiz günlerde çalıntı araçları parçalayıp satan bir şebekeyi de yakaladıklarını hatırlattı. Meral KINACILAR