Gaziantep’te çaldıkları bir otomobille hız yapan 3 genç Mezarlık kavşağında aşırı hız yapınca kontrolü kaybetti ve birisi yaşamını yitirirken, biri ağır 2 genç yaralandı.

Kaza sonrası araçtan fırlayan bir kişi olay yerinin yaklaşık 100 metre uzağında bulunurken, meraklı kalabalık çevre güvenliğini sağlayan polisleri adeta çileden çıkardı.
Edinilen bilgiye göre, Çıksorut Mahallesi’nde park halinde bulunan 46 P 7216 plakalı otomobili çalan bir kişi, 2 arkadaşıyla birlikte şehirde gezmeye başladı. İpekyolu’na çıkan gençler, Mezarlık Kavşağı istikametinden Çimento Kavşağı istikametine giderken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil önce kaldırıma sonra da ağaca çarptı. Kaza sonrası adeta hurda yığınına dönen otomobildeki bir şahıs yaklaşık 100 metrelik şarampole yuvarlandı. Olayı fark eden çevredeki vatandaşlar şarampole uçan yaralıyı sağlık ekipleri ile birlikte çıkardı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaralıları sıkıştığı yerden çıkardı. Gençlerden Y.E. (22) olay yerinde hayatını kaybederken, S.A. ve Y.E. ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada meraklı vatandaşlar olay yerinde çevre güvenliğini almaya çalışan polisleri çileden çıkardı. Vatandaşları uzaklaşması için defalarca uyaran polis memuru adeta çileden çıktı. Polis memurları ayrıca olay yerini cep telefonuyla görüntülemeye çalışan meraklı vatandaşları da uzaklaştırmak için uzun süre dil döktü.

Bir görgü tanığı, kaza yapan aracın hızlı olduğunu ileri sürerek, “Aramızda yaklaşık 50 metre vardı. Ben de bu otomobil yüzünden nerdeyse kazaya yapıyordum. Sürücüsü sol şeritten sağ şeride geçerken otomobili toparlayamayınca ağaca çarptı. Hemen yaralıları çıkarmaya çalıştık. İkisini otomobilden çıkardık ve bir tanesini de yaklaşık 100 metre aşağıdan sağlık ekipleri ile birlikte aldık. O anda cam patlayınca bir kişi otomobilden uçtu ve aşağı tren raylarına doğru yuvarlandı” dedi.
Öte yandan, kaza sonrası olay yerine gelen bir şahıs otomobilin kendisine ait olduğunu ve saat 20.30 sularında çalındığını öne sürerek, “Araba benim ve oğlum berberde tıraş olurken çalmışlar. Biz otomobilimizi ararken polis aradı ve aracın kaza yaptığını söyledi. Kaza yapan şahısları da tanımıyorum” diye konuştu.

Olay yeri inceleme ekipleri ise otomobilin çalıntı olduğu iddiaları üzerine araç üzerinde incelemelerini yoğunlaştırdı. Parmak izi çalışması yapan polis bütün delilleri toplamaya çalıştı.