Gaziantep’te, çalıntı otomobille kaçan hırsızlık zanlısı, kovalamaca sonunda yakalandı. Otomobilin gerçek sahibi, aracın çalındığından polisin aramasıyla haberi oldu.
Şahinbey ilçesinin Saçaklı mahallesinde çalınan 78 yaşındaki İsmail Karakoyunlu’ya ait 27 FA 336 plakalı otomobille hırsızlık yaptığı iddia edilen iki şahıs, devriye görevindeki polisi görünce kaçmaya çalıştı. Polis ekipleriyle yaşanan kovalamaca sonucu çalıntı araç, Hoşgör Caddesi üzerinde park halindeki 27 T 0699 plakalı ticari taksiye çarparak durdurulabildi. Araçtan çıkıp yaya olarak kaçan iki kişiden İbrahim B., yakalandı, diğeri izini kaybettirdi.

ARACININ ÇALINDIĞINDAN HABERİ OLMADI
Polis, aracın plakasından ulaştığı araç sahibi İsmail Karakoyunlu'ya aracın nerede olduğunu söyledi. Aracının evin önünde olduğunu belirten Karakoyunlu, polisin ikazı üzerine aracı park ettiği yere baktı. Aracı yerinde bulamayan Karakoyunlu, olay yerine geldi. Araçta bulunan keman, bilgisayar, valiz ve ayakkabıların kendisine ait olmadığını belirten Karakoyunlu, diğer hırsızlık olayları için aracının çalınmış olabileceğini ifade etti. Hırsızlık olayı ile bir ilgisinin olmadığını belirten Karakoyunlu, "Ben akşam eve gelince aracımı kapımın önüne park ettim. Sabaha karşı yatağımda uyurken telefon sesiyle uyandım. Polis arkadaşlar telefonda böyle bir olay yaşandığını söyledi, ben çok şaşırdım. Olay yerine geldiğimde aracımı bu şekilde gördüm. Benim olayla bir ilgim yok" dedi.
Öte yandan araçtan çıkan keman, bilgisayar, valiz ve ayakkabıların da çalıntı olduğu tahmin edilirken, polis, malzemelerin gerçek sahiplerini belirlemek için çalışma başlattı.
Polis, kaçan zanlının peşine düştü.