Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Talip Alp, Müslüman bilim adamlarının tarihin her döneminde en faydalı buluş ve çalışmalara imza attığını belirterek, öğrencilere “Bu insanlarla ne kadar övünürseniz azdır. İnsanların en hayırlısının, insanlara en faydalı olanı olduğu hadisi şerifini unutmayın ve insanlığa faydalı çalışmalar yapın” çağrısında bulundu.

Gaziantep Üniversitesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Tarih Perspektifinde Kültür ve Medeniyet Yolculuğu' konulu konferansındaki konuşmasında en yüksek rütbenin ilim olduğu Hadisi şerifini hatırlatan TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Talip Alp, araştırma-geliştirmeye önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

HERŞEYİN TEMELİNDE İYİ BİR EĞİTİM VAR

Batılı ülkelerin AR-GE’ye bütçelerinin önemli bir bölümünü ayırmalarına rağmen, Türkiye’nin bu konuda son yıllarda bir atılım yaptığını anlatan Prof. Dr. Talip Alp, Türkiye’nin giderek artan Ar-Ge bütçesinin sanayinin ihtiyacı olan projelere kanalize edilmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmasının devamında kültür ve medeniyet gelişiminde Türk-İslam serüvenini anlatan Prof. Dr. Alp, her şeyin temelinde iyi bir eğitimin var olduğunu kaydedetti. BÜLTEN